VİDEO HABER - Nusaybin’de hasar ve zarar tespit çalışmaları başladı

VİDEO HABER - Nusaybin’de hasar ve zarar tespit çalışmaları başladı
  https://youtu.be/oqjcj0qsAVk Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, Nusaybin'de hasar ve zarar tespit çalışmalarına başladı. Suriye'nin...

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, Nusaybin'de hasar ve zarar tespit çalışmalarına başladı.

Suriye'nin Kamışlı kentinden, YPG'liler tarafından atılan havan ve roketatar mermilerinin isabet etmesi sonucu 11 sivilin hayatını kaybettiği Mardin'in Nusaybin ilçesindeki yerleşim yerlerinde, Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hasar tespit çalışması yaptı.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine başlattığı “Barış Pınarı Harekatı” ile birlikte Kamışlı kentinden, sınır hattında bulunan Mardin'in Nusaybin ilçesine 300'ü aşkın havan ve roket mermisi atılmıştı.

10 Ekim'de atılan havan ve roketlerin isabet ettiği Fırat Mahallesi'ndeki yeni TOKİ konutlarında, Fatma Yıldız ile kızları Emine ve Leyla Yıldız hayatını kaybetmiş, 24 kişi de yaralanmıştı.

11 Ekim günü de Yenituran Mahallesi Hamam Sokağa havan mermileri isabet etti. 8 sivil hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

İlçenin çeşitli mahallelerine isabet eden havan ve roketler sonucu birçok ev, iş yeri ve araçta hasar oluşmuştu.

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, havan ve roketatar mermilerinin düştüğü mahallelerde hasar tespiti yaptı. Ev ve araç sahipleriyle görüşen ekipler, rapor tutacak.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri kaymakamlık ve polise gelen ihbarlar sonucu hasar oluşan bölgelerde incelemelerde bulunmaya devam ediyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.