Metina Derneği ikinci kongresini yaptı!

Metina Derneği ikinci kongresini yaptı!
Bölgede son zamanlarda birçok kan davasını barışla sonuçlandırarak adından söz ettiren Metina Derneği 2. kongresini gerçekleştirdi   DİYARBAKIR...

Bölgede son zamanlarda birçok kan davasını barışla sonuçlandırarak adından söz ettiren Metina Derneği 2. kongresini gerçekleştirdi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Bölgenin en büyük aşiretlerinden olan Metina aşiretinin üyelerinin kurduğu Metina Derneği, 3. yılında 2. kongresini gerçekleştirdi Derneğin mevcut başkan Aydın Pirinççioğlu, kongreye tek aday olarak girdi ve güven tazeledi.  Derneğin üç yıllık faaliyetlerini okuyan ve gelecekle ilgi topluma hizmet adına yapacağı projeleri anlatan Dernek Başkanı Aydın Pirinççioğlu,“Yeni yönetimimizle hem ailemizde hem de bölgemizdeki sorunları çözme adına daha çok çalışacağız. Metine Derneği, bölgenin en güçlü derneğidir. Her zaman söylüyoruz, Metina Derneği olarak başta Diyarbakır ve Mardin olmak üzere bölgemizdeki bütün sorunların çözümünde üstümüze düşenleri yaparak hem kan davalarını bitireceğiz, hem de bölgemizin artık sorunlarla değil güzelliklerle ön plana çıkaracağız. Bu konuda yönetimdeki arkadaşlarımızın özverili çalışmaları, birlik ve beraberliğimizle güzel çalışmalar yapacağız” dedi.

‘20 davayı barışla sonuçlandırdık’

Başta bölgenin kanayan yarası kan davaları olmak üzere birçok davayı bitirdiklerini aktaran Pirinççioğlu, “Kan davası, arazi meselesi, kız kaçırma olayları olmak üzere 20 davayı barışla sonuçlandırdık. Bu davaların son bulmasıyla birlikte bölgemizde barış ve huzur ortamı ortaya çıktı. Bu çalışmalarımızdan dolayı bölgede özellikle kırsal alanda derneğimize büyük ilgi var. Derneğimizde Barış ve Gençlik komisyonumuz var. Komisyonlarımızın devreye girmesiyle birlikte inşallah Metina Derneği olarak bölgedeki bütün husumetli kişileri barıştırarak kan davalarını bitireceğiz. Amacımız toplumdaki kin ve nefreti bitirmektir. Onun için derneklerin kuruluşu halk için çok önemlidir” diye konuştu.

Derneğin yönetimi

Aydın Piriççioğlu’nun başkan olarak seçildiği derneğin yönetimi şu isimlerden oluştu: Mehmet Özçelik, Esat Güngürür, Kazım Doğan, Tahir Günçiçeği, Cemal Solmaz, Yusuf Durmaz, Abdulkadir Öz, Reşit Akıcı. Hikmet Kaya, Mehmet Ekinci, Mehmet Güler, Agit Tekin, Fethi Özyılmaz, Kemal Geçmez, Haydar Aktaş, Ali Özdemir, Nezir Doğan, Faik Demir, İrfan Vural,Yaşar Akar, Askeri Yönetim, Behçet Koyun, Kazım Özyılmaz. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.