Meclis'e ziyaretçi yasağı

Meclis'e ziyaretçi yasağı
Meclis’e 13-31 Mart tarihlerinde ziyaretçi kabul edilmeyecek. Bu süre içinde Meclis çalışmaları devam edecek, Meclis personeli de görevlerini sürdürecek....

Meclis’e 13-31 Mart tarihlerinde ziyaretçi kabul edilmeyecek. Bu süre içinde Meclis çalışmaları devam edecek, Meclis personeli de görevlerini sürdürecek.  AK Parti ise korona virüsü önlemleri Kapsamında bu hafta parti grup toplantısı yapılmayacak

           

DİYARBAKIR YENİGÜN - Meclis Başkanlığı korona virüsü salgını tehlikesine karşı yeni önlemler aldı. Meclis’e 13-31 Mart tarihlerinde ziyaretçi kabul edilmemesine karar verildi. Meclis’te korona virüs önlemleri kapsamında ilk etapta dezenfektanlar ortak kullanım alanlarına yerleştirilmiş, ardından Genel Kurul salonu başta olmak üzere sık kullanım alanları ilaçlanarak dezenfektasyon işlemi yapılmıştı. Ayrıca Meclis Başkanı Mustafa Şentop, milletvekillerine bir yazı göndererek ziyaretçileri kabullerini mümkün olduğunca ertelemeleri ve yurtdışı seyahate gidenlerin de 14 gün boyunca Meclis’e gelmemelerini istedi.

Yeni tedbirler alındı

Bütün bu tedbirlere yenileri eklendi. Yıllık ortalama 500 bin kişinin ziyaret ettiği TBMM yerleşkesine günlük gelen ziyaretçi sayısı 5 bin civarında olmakta, yoğun günlerde bu sayı 10 binin üzerine çıkmakta. Türkiye’nin her bölgesinden Meclis’e gelen ziyaretçilerin geri dönüşlerinde olası bir riski kendi bulundukları ortamlara taşımalarının, vatandaşlar açısından daha büyük bir riski de beraberinde getirebileceği öngörüldüğü için yeni tedbirler alındı.

Meclis çalışmaları devam edecek

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis’te ziyaretçilere randevuların bir süreliğine ertelenmesi konusunu Sağlık Bakanıyla istişare etti, partilerin Meclis Grup Başkanvekilleriyle görüştü, TBMM İdare amirleriyle bir toplantı gerçekleştirildi. Yapılan değerlendirmeler sonunda, Meclis’e 13-31 Mart tarihlerinde ziyaretçi kabul edilmemesi kararı alındı. Ziyaretçilerin girişlerine yönelik tedbir, 31 Mart’ta tekrar değerlendirilecek. Bu süre içinde Meclis çalışmaları devam edecek, Meclis personeli de görevlerini sürdürecek.

AK Parti grup toplantısı iptal

Bu arada AK Parti ise korona virüsü nedeniyle bu hafta grup toplantısı yapılmayacak. Milletvekillerine gönderilen açıklamada, ikinci bir karara kadar grup toplantılarına ziyaretçi de alınmayacağı belirtildi. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı’nın milletvekilleri ile paylaştığı notta şöyle denildi: “Bu hafta (18 Mart) grup toplantımız yapılmayacaktır. İkinci bir karara kadar grup toplantılarına ziyaretçi alınmayacaktır. Grup toplantılarına sadece milletvekillerinin katılımı ile yapılacaktır. Grup toplantılarının olduğu saatte başka bir program yapılmayacak ve randevu ve toplantı planlanmayacaktır” denildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.