Tarık Othan yazdı: Kent Hafızası; Stad, DEDAŞ, Tekstil vs.

Yaklaşık bir haftadır gündemde olan Diyarbakır Stadyumundaki kantin, loca, otopark ve reklam alanlarının ihalesine ilişkin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gecikmeli de olsa bir açıklama yaptı.

Açıklamanın özetinde yapılan işlemin tamamen mevzuat çerçevesinde yapıldığı iddia edilerek,  “Söz konusu locaların kullanım hakkı, önümüzdeki sezon için hiçbir kişi veya kuruluşa verilmemiştir. Stadyumda bulunan kantinlerin işletilmesi ile ilgili İl Müdürlüğümüzce 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre Açık İhale Usulü ile ihaleye çıkılmış ancak bu iki kulüp ihaleye katılmamıştır. İhaleye katılanlardan en uygun fiyatı veren firma ile sözleşme imzalanmış ve bu sözleşme 27.08.2022 tarihine kadar devam etmektedir. Stadyumda bulunan reklam alanlarının kullandırılması ile ilgili her yıl mevzuat çerçevesinde gerekli duyurular yapılmış ancak talep olmaması nedeni ile 3 sezon boyunca kullandırılmamıştır. Stadyumdaki Localar iki yıldan beri bu iki kulübe talepleri doğrultusunda kullandırılmış ve önümüzdeki sezon için yine bu iki kulübe talepleri olması halinde kullandırılacaktır.” denildi.

Soru şu madem usulüne uygun yapılmıştı da açıklama için bu kadar beklediniz?

Uygulamalarıyla tepki çeken Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. Bu kez farklı bir hareketiyle dikkat çekti. Çınar’da sulama amacıyla kullanılan Göksu Barajı’nda kuraklığın etkisiyle su seviyesinin düşmesi ve tarımsal sulamayı aksatmasından etkilenen çiftçilerin barajdan sulama yapamaması üzerine Dicle Elektrik yer altı sularıyla sulama yapılması için iletim hatlarında kapasite artışına gitti. Ekipler soruna hızlı şekilde müdahale ederek iki günde iki kilometrelik iletim hattını elden geçirdi.

Bana göre Diyarbakır ekonomisi ciğer ve tatlı sektörünün motor gücünden iyi faydalanan bir şehir. Bir Antep kadar olmazsa da hedeflenen turizm ve gastronomi şehri olma yolunda ilerleme kaydetmek. Bunun içinde yapılan alt yapı çalışmaları takdire şayan.

Tüm bunların dışında kent, tekstil merkezi olma yolunda ağır aksak da olsa ilerlemeye çalışıyor. Hedef Türkiye’yi de aşan bir noktada Dünya tekstil merkezi olma.

Bu alanda çalışmaların yürütüldüğü Diyarbakır’da tekstil fabrikalarının sayısı da giderek artıyor. Kentte 2016 yılında 66 tekstil fabrikasının temeli atılmış, bunlardan 26 tanesi 2020 yılında faaliyete geçmişti. 40 fabrikanın da açılmasına yönelik çalışmalar devam ederken Mart 2023’te bu fabrikaların da üretime geçeceği ve Diyarbakır’da bu sayede 30 bin kişinin istihdamının sağlanması hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tarık Othan Arşivi