Korona iddiasını Diyarbakır çürüttü!

Korona iddiasını Diyarbakır çürüttü!
Bilim Kurulu’nun halk sağlığı uzmanı Prof. Levent Akın, iddiaların aksine sıcak havanın korona virüsünün bulaşıcılığını azaltmadığını Diyarbakır...

Bilim Kurulu’nun halk sağlığı uzmanı Prof. Levent Akın, iddiaların aksine sıcak havanın korona virüsünün bulaşıcılığını azaltmadığını Diyarbakır örneği ile anlattı

DİYARBAKIR YENİGÜN- Bilim Kurulu üyesi Prof. Levent Akın, “sıcak virüsün etkisini kırıyor” iddiasının Diyarbakır’daki vaka artışlarıyla ‘yalanlanmış’ olduğunu söyledi. Akın, “Demek ki sıcak virüsün yayılmasını engellemiyormuş. Eğer engellemiş olsaydı Diyarbakır’daki bu vakalarla karşılaşılmazdı” dedi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya açıklamalar yapan, Bilim Kurulu üyesi Akın “sıcak virüsün etkisini kırıyor” iddiasının Diyarbakır’daki vaka artışlarıyla yalanlanmış olduğunu belirtti. Muharrem Sarıkaya’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Kendisi hakkında, “Kötü falcıyım” diyen ve olabilecek en küçük olumsuzluğa dahi anında odaklanan Prof. Akın Diyarbakır konusunda oldukça sakindi.

“Diyarbakır’da siz de rahat olun” diye söze girdi, rakamların kaygı verecek gösterge sunmadığını söyledi.

Bu aşamada, “Sıcak virüsün etkisini kırıyor” iddiasında bulunanlara da Diyarbakır örneğini gösterip ekledi:

“Sıcağın virüsü engelleyici bir etkisinin olmadığı Diyarbakır ile de ortaya çıktı. Demek ki sıcak virüsün yayılmasını engellemiyormuş. Eğer engellemiş olsaydı Diyarbakır’daki bu vakalarla karşılaşılmazdı.”

Emniyet görevlilerinin de uyarısıyla kentte etkin maske kullanımının yaygınlaştığına dikkat çekti, “Diyarbakır bölgesindeki sıkıntı en fazla bir hafta daha sürer” dedi.

Köy kapatma gibi vakalarla önümüzdeki süreçte de karşılaşılabileceğini de bu aşamada sözlerine ekledi.

Çene korumayacak

Son dönemlerde karşılaşılan en büyük sorunun maske kullanımında ortaya çıktığını da belirten Prof. Dr. Levent Akın, son Bilim Kurulu toplantısında da konuyu masaya yatırdıklarını belirtip devam etti:

“Ankara’da da sıklıkla rastlıyorum. Maske kullanımı konusunda sıkıntı var; çene koruma şeklinde kullanılıyor. Çeneye takmanın faydası yok. Ama anlatamıyoruz…”

YAZININ TAMAMI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.