Kitabında çocuk istismarını meşrulaştıran yazar gözaltına alındı

Kitabında çocuk istismarını meşrulaştıran yazar gözaltına alındı
Abdullah Şevki isimli bir yazar, kitabında çocuk istismarını meşrulaştıran ifadeleri nedeniyle gözaltına alındı. Foto: Arşiv DİYARBAKIR YENİGÜN...

Abdullah Şevki isimli bir yazar, kitabında çocuk istismarını meşrulaştıran ifadeleri nedeniyle gözaltına alındı.

Foto: Arşiv

DİYARBAKIR YENİGÜN - Abdullah Şevki isimli bir yazarin, Kültür ve Turizm Bakanlığının suç duyurusu üzerine kitabında pedofili içeren ifadeleri meşrulaştırdığı nedeniyle gözaltına alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yazar Abdullah Şevki hakkında, kaleme aldığı 'Zümrüt Apartmanı' adlı kitapta yer alan bazı ibarelerle ilgili suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Türk Ceza Kanunu'nun 226. maddesi uyarınca Şevk'nin kitabında "müstehcenlik" suçundan soruşturma başlattığını açıkladı. Şevki'nin gözaltına alındığı ve işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Aile Bakanlı da suç duyurusunda bulundu

Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da söz konusu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sosyal medya ve bazı haberlerde basım tarihi 2013 olan bir kitapta pedofili içeren ifadelere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu kitapta yer alan ifadelerin Türk Ceza Kanununun 226. Maddesi’ne aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle yazar, basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından gerekli yasal süreç başlatılmış ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Çoçuklarımızın yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapımızın korunması önceliğimizdir. Bakanlık olarak çocuklarımızın ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerik ile mücadelemiz devam edecektir." denildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.