VİDEO HABER - Uzun bir aradan sonra sokağa çıktılar!

VİDEO HABER - Uzun bir aradan sonra sokağa çıktılar!
https://www.youtube.com/watch?v=UA35QLgW8PI   Diyarbakır'da, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında, sokağa...

Diyarbakır'da, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında, sokağa çıkmaları kısıtlanan 15-20 yaş grubundaki gençler, uzun bir aradan sonra yeniden sokağa çıkmanın sevincini yaşadı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden biri de 20 yaş altında olan bireylere yönelik sokağa çıkma kısıtlamasıydı. Bu kapsamda uzun bir süreden sonra 20 yaş altında olan ve sokağa çıkamayan bireylere bir esneklik getirilerek kadar sokağa çıkmalarına izin verildi. 20 yaş altında olan bireylerin sokağa çıkmalarına yönelik uygulama iki grup halinde gerçekleşti. İlk grupta yer alan 0-14 yaş grubu, 13 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00 ile 15.00 arası sokağa çıkarak kendilerine verilen izni kullandı. Bugün ise saat 11.00 ile 15.00 arası ikinci grupta yer alan 15-20 yaş aralığındaki gençler, kendilerine verilen izni kullanarak sokakları, caddeleri ve oyun alanlarını doldurdu. 15-20 yaş grubunda yer alan bireylerden kimi aileleri ile yürüyüş yaptı, kimi parklarda gezindi, kimi de uzun süredir görüşemediği arkadaşlarıyla zaman geçirdi.

Gençler stres attı

Dışarıya çıkan Diyarbakırlı gençler, uzun süredir evde kaldıkları için sıkıldıklarını ve sınava hazırlık sürecinde oldukları için de stresli olduklarını belirtti. Kendilerine verilen 4 saatlik izin sürecinde dışarıya çıkarak üzerlerinde biriken stresi atmaya çalıştıklarını belirten Diyarbakırlı gençler, uzun süredir görmedikleri arkadaşları ile de zaman geçireceklerini söyledi.

‘Yaş aralığımızda olanlar genelde sınavlara hazırlanan öğrencilerdir’

Sınava hazırlandığını belirten Abdulkerim Karaer, "19 yaşında üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenciyim. Bizim yaş aralığında olan insanlar genelde sınavlara hazırlanan insanlardır. Bundan dolayı çok stresliyiz. Bu izin ile birlikte çok mutluyuz. Çünkü aylar sonra nefes alıyoruz. Bu izin durumunun da yetkililer tarafından daha sık yapılmasını istiyoruz. Ayrıca ülkemiz de inşallah kısa süre sonra normale döner. Arkadaşlarımı gördüğüm için de çok mutlu oldum." ifadelerini kullandı.

‘Evde sürekli ders çalıştığımız için dışarıya çıkıp stres atmak istedik’

Sürekli ders çalıştığı için üzerinde biriken stresi atmak için dışarıya çıktığını belirten Mustafa Çeri, "Uzun zamandır dışarı çıkamıyorduk. Bu 4 saatlik izin sürecinde bizler de hava almak için dışarıya çıktık. Ayrıca sınav hazırlığında sürekli evde ders çalıştığımız için dışarıya çıkıp stres de atmak istedik. İnanın şehrimi çok özlediğimi fark ettim. Hatta dışarı çıkarken şunu fark ettim: Ayakkabı bağlamayı sanki unutmuşum. Şu an dışarda olduğum için de çok mutluyum. Yine sınav öğrencisi olduğumuz için telefon da çok kullanamıyorduk. Haliyle arkadaşlarımız ile sosyal medya ortamında bile çok görüşemiyorduk. Bu bize çok iyi bir fırsat oldu. Uzun bir süredir görmediğimiz arkadaşlarımız ile bu 4 saatlik zaman zarfında görüşmemiz bize ayrı bir sevinç oldu. Bize bu izni veren herkese de çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

‘Arkadaşlarımız ile uzun süredir görüşemiyorduk’

Uzun süredir görmediği arkadaşlarını izin sürecinde gördüğü için mutlu olduğunu belirten Berat Tekin, "Sınav öğrencisiyim. Uzun süredir evdeyiz. Dışarı çıkmıyorduk. Bize verilen 4 saatlik izin bize çok iyi oldu. Arkadaşlarımız ile uzun süredir görüşemiyorduk. Telefon da kullanmadığımız için bu izin çok iyi oldu. Sınava da kısa bir süre kaldı. Bundan dolayı dışarı çıkarak stresimizi attık. Ayrıca evde ders çalışa çalışa bir bıkkınlık yaşıyorduk. Can sıkıntısı da oluşuyordu bizde. Dışarı çıkarak hem rahatlamak istedik hem de şehrimizi biraz gezelim dedik." diye belirtti.

‘Kurallara uyarak hemen hemen hiç dışarıya çıkmadık’

Yaklaşık 2 aydır sürekli evde kaldığını belirten Enes Baran, "Bugün izin vardı bizim için bundan dolayı dışarıya çıktık. Hoşuma gitti bu durum. Çünkü yaklaşık 2 aydır evdeydik. Kurallara uyarak hemen hemen hiç dışarıya çıkmadık. Bugün de çıkarak arkadaşlarımızla buluştuk. Evde sürekli ders çalışıp kaldığımız için sıkılıyorduk. Hava almak ve rahatlamak için dışarıya çıktık." dedi.

‘Arkadaşlarımız ile de görüştük bundan dolayı da çok mutluyuz’

Uzun bir zamandan sonra dışarıda arkadaşları ile görüşerek stres attıklarını belirten Mert Ayçiçek, "Şu an ki duygularımız çok güzel. Çünkü kaç aydır evdeydik, dışarı çıkamıyorduk. Arkadaşlarımız ile de görüştük, bundan dolayı da çok mutluyuz. Dışarda izin ile birlikte stres atıyoruz. Arkadaşlarımız ile geziyoruz. Yine Diyarbakır Surlarına çıkacağız. Ayrıca evde sürekli ders çalışa çalışa sıkılıyorduk, hava da güneşli olunca çıkıp rahatlamak istedik." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.