Kent Gündemi - 2

Kayyım atamaları, ardından oluşan kasvetli hava, çocuklarına kavuşmak isteyen annelerin HDP Diyarbakır İl binası önünde başlattığı oturma eylemi. Bütün bunlar siyasetle paralel yaşanan gelişmeler.

Siyasetin nabzının yüksek attığı bu dönemde bir yandan da eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti hamlesi ve AK Parti’den kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevki gündemdeydi.

Davutoğlu, süreci beklemeden partisinden istifa etti.

Davutoğlu ile birlikte eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, eski Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, eski İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı da partiden istifa etti. Bu istifa haberinin ardından eski Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ta bir açıklama yaparak, partiden istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden yazılı açıklama yapan Altaç, “Demokrasinin temel ilkelerine aykırı yönetim anlayışı ile kuruluşunda yoksulluk, yasaklar ve yolsuzluğa karşı mücadele derken bugün 3Y bataklığını görmek istemeyen ve adaleti sadece kendisine tecelli eden anlayış nedeniyle Ak Partiden istifa ettim” paylaşımında bulundu.

Yaklaşık bir hafta sonra 24. dönem Diyarbakır AK Parti Milletvekili Cuma İçten yaptığı yazılı basın açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu. İçten, “İnsan hak ve özgürlüklerinin; adalet ve hukukun ayaklar altına alındığı, doğanın ve çevrenin korunmadığı, bazı insanların daha fazla eşit olunduğuna inanıldığı, metindeki tüm itirazlarım ile kurucusu olduğum ve Adaletten Kalkınmadan uzaklaşmış 18 yıldır acı bedeller ile defalarca ölüme göz kırptığım emek ve zaman verdiğim AKP’den AK bir şekilde istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yapılıp teslim edildiği günden beri başta binanın fiziki sorunları olmak üzere birçok sorunla boğuşuyor ve maalesef bu sorunlar bir türlü aşılamıyor.

86 bin metrekare alan üzerine inşa edilen hastane 2010 yılında teslim alınmasından beri başta alt yapı sorunları olmak üzere birçok sorunla boğuşuyor.

Faaliyete başladığı 2010 yılından beri yönetimi birçok kez değişen hastanede; yaklaşık bir yıldır da tahtakurusu vakasının yaşandığı hastanede bu sorun maalesef aşılamıyor ve bu da hastaneye çok pahalıya patlıyor.

Son olarak tahtakurularıyla mücadele için büyük bölümü yeni alınan mobilyaların imha edildiği haberi düştü.

Böylesine büyük ve donanımlı bir merkezde bu sorunların aşılamaması akıllara soru işaretleri getiriyor, yazık!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi