Kent Gündemi

Kent gündemi ve hatta ülke gündemi 2 haftasını geride bıraktığımız ve bir türlü aşamadığımız 31 Mart yerel seçimlerine endeksli devam ediyor.

O yüzden kentte geçen hafta ne olup bittiğiyle ilgili hafızalarımızı tazeleyelim.

Her ne kadar medyada yer almasa da devam eden açlık grevleri ile ilgili eylem ve basın açıklamaları yapıldı geçtiğimiz hafta.

Tutuklu yakınları, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek için Diyarbakır Barosu’nda 3 günlük açlık grevi eylemi yaptılar.

Her hafta Cuma günü Tahir Elçi’nin öldürülmesi üzerindeki sürece dikkat çekmek için Diyarbakır Barosu tarafından yapılan eylemde de konu gündeme geldi. Baro Başkan Yardımcısı Gazal Bayram Koluman, baro olarak cezaevlerindeki açlık grevlerinin çözümüne ilişkin arabulucu rolünü üstlenmeye hazır olduklarını açıkladı.

Bir başka eylem de HDP tarafından gerçekleştirildi.  157 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven ve cezaevlerinde 31 Mart'tan bu yana açlık grevine giren 7 bin tutuklu için cezaevi önünde yapılmak istenen açıklamaya izin verilmedi.

Ardından HDP binası önünde yapılan basın açıklamasında, “toplu ölümler yaşanabileceği” uyarısı yapılarak duyarlılık çağrısı yapıldı.

Aradan geçen iki haftaya rağmen henüz başta büyükşehir olmak üzere HDP’nin kazandığı yerlerde başkanların belirsizliği.

Sonuçlananlara bakalım.

Bağlar’da HDP adayı Zeytat Ceylan KHK ile ihraç edildiği için yerine ikinci sırada olan AK Partili Hüseyin Beyoğlu’na verildi.

Bu kararla ilgili tartışmalar sürecek gibi. HDP’li Zeyyat Ceylan, karar ile ilgili hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

Bu arada geçen haftanın son mesai gününde Sur Belediyesi Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir mazbatalarını aldı.  Sur İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını alan eşbaşkanların belediyeye girmesiyle, 2 buçuk yıldır belediye önünde devam eden polis noktaları kaldırıldı.

Daha önce de Çınar, Ergani ve Kocaköy’de mazbatalar verilmişti.

Başta Büyükşehir, Yenişehir ve Lice’nin de aralarında olduğu yerlerle ilgili büyük ihtimalle kararlar bu hafta netleşir.

Nasıl seçimler üzerindeki spekülasyonlar bitmediyse, bahar ayında da yağışlar bitmedi. Son iki haftadır yağışlar hem kent merkezinde hem de ilçelerde su baskınlarına neden oldu. Geçen hafta Bismil, Silvan ve Ergani’de ortaya çıkan taşkın manzaraları korkuttu. Birçok ev, işyeri ve tarlanın sular altında kaldığı sellerde tek teselli ise can kaybı olmamasıydı.

Spor dediğimizde akıllarımıza ilk futbol geliyor ne yazık ki. Ancak geri planda kalan salon sporlarında alınan başarılar kentin yüz akı olmaya devam ediyor.

Antalya’da gerçekleşen ve 4 gün süren 4. Uluslararası Türkiye Açık (Turkish Open) Avrupa Kupası müsabakaları tamamlandı. 29 ülkeden 361 kulüp ve 2 bin 500 katılımcının yer aldığı şampiyonada Diyarbakır Ertaş Spor Kulübü, 3 altın, 2 gümüş ve 14 bronz madalya alarak, önemli bir başarı elde etti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi