Kaya: Çavuşoğlu Erbil’i ziyaret edecek

Kaya: Çavuşoğlu Erbil’i ziyaret edecek
Irak’ın Erbil kentinde 2. Türkiye-Irak Ticaret Forumu başladı. Forma katılan Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Dışişleri...

Irak’ın Erbil kentinde 2. Türkiye-Irak Ticaret Forumu başladı. Forma katılan Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun gelecek hafta Erbil’i ziyaret ederek temaslarda bulunacağını söyledi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Irak’ın Erbil kentinde ikinci Türkiye-Irak Ticaret Forumu başladı. Foruma Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ve 50 Türk iş insanı katıldı. Heyet ilk olarak Erbil Başkonsolosluğunu ziyaret ederek Başkonsolos Hakan Karaçay ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyaretin ardından, Erbil Ticaret Odası’na geçen işadamları ve Oda başkanları yaklaşık 2 saat baş başa görüştü. Erbil Ticaret Odası Başkanı Dara Celil Hayyat yaptığı konuşmada Türkiye ile IKBY arasındaki ticari ilişkilerin önemine dikkat çekerek, Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya’nın 2006 yılında Erbil’e yaptığı ziyaret sayesinde bölgenin, Türkiye’nin bütün illeriyle ticari ilişkilerinin geliştirilmesine yol açtığını söyledi.

“Karşılıklı ziyaretler devam edecek”

IKBY ile ticari ilişkilerin eski haline döndürülmesini amaçladıklarını belirten Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ise "2006 ve 2007’de Türkiye ile IKBY arasındaki ticari ilişkileri en üst seviyeye getirme çalışmalarımız ile birlikte yeni bir protokolle yeniden çalışmalarımızı başlattık ve karşılıklı ziyaretler devam edecek” diye konuştu. Irak ile Türkiye arasındaki Habur Sınır Kapısı'nın modernize edileceğini ifade eden Kaya, söz konusu sınır kapısının daha rahat bir hale getirileceğini ifade ederek, Erbil ile Diyarbakır arasında başlayan uçak seferlerinin iki taraf arasındaki ticari ilişkilerin daha gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Kaya, ayrıca yakın bir zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığındaki bir heyetin benzer bir ziyarette bulunacağını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu Erbil’i ziyaret edecek

Öte yandan Kaya, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ni ziyaret edeceğini açıkladı. Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun gelecek hafta Erbil’i ziyaret ederek temaslarda bulunacağını vurguladı. İki taraf arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla sınır kapısında kolaylıkların sağlanması gerektiğini belirten Kaya, Diyarbakır - Erbil uçak seferlerinin başlaması olumlu bir adım olarak nitelendirdi. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.