İşsizlik maaşı tarihi öne çekildi

İşsizlik maaşı tarihi öne çekildi
Mayısın 5'inde ödenecek olan işsizlik maaşı öne çekildi. Bakan Selçuk, ödemelerin başladığını duyurdu   DİYARBAKIR YENİGÜN -  Aile,...

Mayısın 5'inde ödenecek olan işsizlik maaşı öne çekildi. Bakan Selçuk, ödemelerin başladığını duyurdu

DİYARBAKIR YENİGÜN -  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, mayıs ayına ilişkin işsizlik ödeneğinin ödeme tarihinin öne çekildiğini ve ödenmeye başladığını söyledi. Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, korona virüsü salgını nedeniyle geçen ay olduğu gibi bu ay da işsizlik maaşının PTT yerine doğrudan banka hesaplarına yatırılacağını duyurdu. 26 Nisan’a kadar IBAN numaralarını bildirmiş olan hak sahiplerinin ödemelerini banka hesabından alacağını aktaran Bakan Selçuk, “IBAN bilgisini kuruma bildirmeyen, hatalı bildiren veya IBAN’ı olmayan hak sahiplerinin de ödemeleri PTT şubeleri aracılığıyla yapılmaya devam edilecek” dedi.

IBAN’ı olmayanların PTT önünde yoğunlaşma oluşturmaması için de ödemeler  TC kimlik numaralarının son rakamına göre yapılacak. TC kimlik numarasının sonu 0-2-4 ile bitenler bugünden, 6-8 ile bitenler de yarından itibaren PTT şubelerinden İşsizlik Ödeneği’ni çekebilecekler. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.