VİDEO HABER - İran’daki deprem, Van'ı vurdu: 9 ölü

VİDEO HABER - İran’daki deprem, Van'ı vurdu:  9 ölü
https://www.youtube.com/watch?v=338QOy5-43I&feature=emb_title İran'daki deprem Van'da da hissedildi. 5,9'luk depremde Başkale'de bazı kerpiç evler yıkıldı,...

İran'daki deprem Van'da da hissedildi. 5,9'luk depremde Başkale'de bazı kerpiç evler yıkıldı, iki köyden 9 kişi öldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 9’unun durumu ağır olmak üzere 37 yaralı olduğunu açıkladı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Türkiye-İran sınır bölgesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Van ve çevre illerde hissedilirken, Başkale ilçesine bağlı iki köyde enkaz altında kalan 9 kişi öldü. En büyük yıkımın olduğu Başkale ilçesine bağlı Elbis (Özpınar) köyünde ölenlerden dördü çocuk. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde 9’u ağır 37 kişinin de yaralandığını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Koca, “37 vatandaşımız yaralandı, 9'unun durumu kritik, diğerlerinin hayati tehlikesi bulunmuyor” bilgilerini paylaştı. Bakan Koca, "Depremden hemen sonra Van'a 25 ambulans, 1 helikopter ambulans ve 13 UMKE ekibimizi sevk ettik” dedi.

Deprem 6 kilometre derinlikte

İran’ın batısındaki Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Kotur ilçesinde meydana gelen deprem Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, yerel saatle 09.22’de kaydedildi. Depremin 6 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi. İran Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mücteba Halidi, deprem nedeniyle 25 kişinin yaralandığını söyledi. Batı Azerbaycan Valisi Muhammed Mehdi Şehriyari de yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu belirtti. Öte yandan 43 köyde ise evler hasar gördü.

Özpınar köyü depremde ağır hasar gördü

Bu arada Başkale ilçesine bağlı Özpınar köyü, depremden en çok etkilenen yerlerden biri. Olayla ilgili ulaştığımız Başkale ilçesine bağlı Özpınar köyü sakinlerinden Nurallah Aslan ve Cemal Elbis, köydeki evlerin yıkıldığını, ayakta çok az ev kaldığını, kalanların da ciddi hasar gördüğünü belirttiler. Birçok hayvanın telef olduğu yıkımlarda, AFAD ekipleriyle birlikte arama kurtarma çalışmalarını yaptıklarını bildirdiler.  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.