İmamoğlu, Elçi'nin mezarını ziyaret etti

İmamoğlu, Elçi'nin mezarını ziyaret etti
Diyarbakır Sur'da tarihi Dört Ayaklı Minare'nin altında öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin mezarını ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem...

Diyarbakır Sur'da tarihi Dört Ayaklı Minare'nin altında öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin mezarını ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hukukun üstünlüğünü savunan bir demokrasi şehidini anmak ve mezarı başında ona duamızı göndermek istedik” dedi.

Sertaç KAYAR

DİYARBAKIR YENİGÜN- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, 28 Kasım 2015 yılında Diyarbakır’ın Sur ilçesi'nde bulunan tarihi Dört Ayaklı Minare'nin altında katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi mezarı başında andı. Bir dizi temas için Diyarbakır’a gelen İmamoğlu, Elçi’nin mezarını beraberindeki heyet ile ziyaret etti.

‘ELÇİ, HAİN BİR SALDIRI İLE KAYBEDİLDİ’

MA’da yeralan habere göre, mezar başında okunan duaların ardından konuşan İmamoğlu, “Hukukun üstünlüğünü savunan bir demokrasi şehidini anmak ve mezarı başında ona duamızı göndermek istedik” dedi. Daha önce de Tahir Elçi için Diyarbakır’da yapılan bir anmaya katıldığını hatırlatan İmamoğlu, Tahir Elçi’nin hain bir saldırıyla kaybedildiğini söyledi. Elçi’nin çok değerli bir aktivist olduğunu vurgulayan İmamoğlu, Diyarbakır ve ülke için çok değerli bir insanın kaybedildiğine dikkat çekti.

82 MİLYON HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ’

Birlik ve beraberlik mesajı veren İmamoğlu, “82 milyon vatansever olarak teröre karşı hep birlikte mücadele vermeliyiz. Bu mücadele birlik ve beraberlikle olur. Ve bu mücadelenin mutlak bir şekilde bekçisi Cumhuriyet, demokrasi ve hukukun üstünlüğüdür” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.