İlla da liyakat (!)

İlla da liyakat (!)
1 Ağustos günü CHP, kamuoyunda tartışılan belediyelerde akraba atamaları ve belediye başkanlarının birden fazla maaş almasına yönelik uygulamaları...

1 Ağustos günü CHP, kamuoyunda tartışılan belediyelerde akraba atamaları ve belediye başkanlarının birden fazla maaş almasına yönelik uygulamaları sonlandıracak kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Teklif, belediye başkanlarına “yönetim kurullarında aldıkları görevler nedeniyle herhangi bir ödeme yapılmaması, belediye başkanlarının akrabalarının belediye şirketleri ile istisnai memuriyet kadrolarına atanamamasını” öngörüyor.

Aynı gün yani 1 Ağustos Perşembe günü Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, mevcut programını iptal ederek bir basın açıklaması yapmaya karar verdi.

Apar topar basın kuruluşlarının bir kısmı (Bir kısmını paranteze alalım!) aranarak davet edildi.

Ana gündem, Beyoğlu hakkında sosyal medya üzerinden ortaya atılan iddialardı.

Neydi bu iddialar?

CHP’nin Meclis’e sunduğu kanun teklifiyle alakalı mevzular.

Beyoğlu’nun göreve geldikten sonra kardeşi Haşim Mertoğlu’nun Belediye Başkan Yardımcılığı’na, eşi Dürdane Beyoğlu’nun yeğeni Sıddık Aycıl ve baldızı Deniz Gürdeğir’in Özel Kalem Müdürlüğü’nde işe alınması.

Nisan ayının ortalarında göreve başlayan Beyoğlu, geride kalan dört ayda bu icraatlarıyla eleştirildi.

Ne hikmetse CHP’nin tam da buna vurgu yapan teklifi verildiği gün Beyoğlu, söz konusu kişilerin hem de (!) kendi istekleriyle görevlerinden ayrıldıklarını duyurdu.

Hadi hayırlısı.

Son olarak CHP’nin kanun teklifin gerekçesine bakıp bitirelim:

“Son dönemde liyakat dışı atamalarda ciddi bir artış olduğu. Milyonlarca genç KPSS’de ter döküp bir kuruma atanmayı beklerken, siyasetçilerin ya da üst düzey bürokratların yakınlarının istisnai kadrolara yapılan atamalarla memuriyet kadrolarına geçirildiği görülmektedir. Özgür aklın kurumları olması gereken üniversitelerin bile bu süreçten etkilendiği, akademisyen kadrolarına, rektörlerin ya da siyasetçilerin yakınları, kişiye özel ölçütler konularak atanmaktadır. Kamu yönetiminin tüm alanlarının nepotizmden arındırılması gerektiği açıktır. Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin yerel yönetimlerde benzer örnekler, 31 Mart seçimlerinin ardından kamuoyuna yansımış ve tepki çekmiştir. Bu yaşanan örnekler ciddi bir etik problem teşkil etmekle birlikte, mevzuattaki yasal boşlukların giderilmesi için önlemler alınması gerektiği de ortadadır. Bu nedenle kamu yönetiminde yaşanan ve halkımızın şiddetli tepkisini çeken akraba kayırmacılığı sorununun mevcut yasal boşluklar ortadan kaldırılarak bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.