Üniversite adaylarına ücretsiz kurs

Üniversite adaylarına ücretsiz kurs
Bağlar Belediyesi, hizmete kazandırdığı halk kütüphanesini aynı zamanda TYT-AYT kurslarına çevirerek eğitim merkezine dönüştürdü. İlçe Milli Eğitim...

Bağlar Belediyesi, hizmete kazandırdığı halk kütüphanesini aynı zamanda TYT-AYT kurslarına çevirerek eğitim merkezine dönüştürdü. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün destek verdiği proje ile üniversite adaylarına ücretsiz kurslar verilmeye başlandı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerin çocukları için tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Burada yetişen çocuklarımız inşallah yarınların Türkiye’sinde söz sahibi olacak. Eğitimin yanı sıra  eğitim setini de ücretsiz olarak hediye edip kendilerine her türlü imkanı sağlıyoruz” dedi.

Eğitimde örnek bir projeyi hayata geçirdi

Genç ve aynı zamanda  yoksul nüfüsün fazla olduğu bölge olarak dikkat çeken Bağlar’da eğitim seferberliği başlatan Bağlar Belediyesi, Türkiye’deki tüm belediyelere örnek olmaya aday bir projeyi hayata geçirdi. Bağlar Belediyesi tarafından inşa edilen Şeyh Şamil Mahallesi’ndeki halk kütüphanesi,kütüphane işlevinin yanı sıra tam teşekküllü eğitim merkezine dönüştürülerek bölgedeki yoksul öğrencilerin umudu haline geldi.

Özel eğitim kurumlarını aratmayan imkanlar

Modern bir şekilde restore edilen, teknolojik imkanlarla donatılan merkez öğrenciler için cazip hale gelirken ,yoksul ve dar gelirli öğrencilere sağladığı imkanlarla özel eğitim kurumlarını aratmıyor. Bağlar Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile koordineli hayata geçirdiği üniversite adaylarına yönelik TYT-AYT kurslarına yoğun başvurular oldu. 12 sınıftan oluşan kurslara 400 kişi başvuruda bulunurken, diğer başvuruların değerlendirilmesi için de imkan yaratılmaya çalışılıyor.

Hem ücretsiz eğitim, hem ücretsiz eğitim seti

Eğitim merkezinin açılışına Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Erdoğan,İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Umut Özekinci,İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Tekin,Bağlar Belediyesi’nin birim müdürleri,öğrenciler,veliler ve öğretmenler katıldı. Eğitim merkezinin açılışını gerçekleştiren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerin çocukları için tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek ücretsiz eğitimin yanı sıra öğrencilere eğitim seti hediye ettiklerini kaydetti. Başkan Beyoğlu,”Eğitime yapılan tüm hizmetler birlik ve beraberliğimizin mihenk taşıdır.Sayın cumhurbaşkanımızında çeşitli vesilelerle dile getirdiği gibi ‘’gönüllere dokunmak’’  şiarıyla siz değerli öğrencilerimizin yaşamlarına bir nebzede olsun dokunacak çalışmalar yapmak amacıyla bir arada bulunmaktayız.Bağlar Belediye başkanı olarak sosyal ve gönül belediyeciliğe önem verdiğimiz gibi olmassa olmaz kriterlerimizden biride eğitime verdiğimiz önemdir.Bu amaçla okumak istemesine rağmen ekonomik sıkıntılardan dolayı okuyamayan öğrencilerimize katkıda bulunmak amacıyla ücretsiz olarak tyt-ayt kurslarını açtık. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz büyük katkı sundular. Onlarla tam uyum ve koordineli olarak bu hizmeti kazandırdık. Kurslarımız tamamen ücretsiz  olup eğitim setlerini yine ücretsiz veriyoruz kendilerine.Alanında uzman öğretmenlerimiz dersleri ücretsiz verecek. Herkes bu konuda öğrencilerimizin hak ettikleri başarılı eğitimi alabilmesi için fedakarlık yapmaktadır. Ben hepsine canı gönülden teşekkür ederek öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

“Türkiye’mizin yarınları sizlerin elinde”

Açılıştan sonra sınıfları ziyaret eden Başkan Beyoğlu, öğrencilerle sohbet etti.  Başkan Beyoğlu,”Biz eğitime özel önem veriyoruz. Ülkemizin geleceği, toplumumuzun geleceği sizlersiniz. Temelleri iyi atmalıyız,sizlerle beraber bunu yapmalıyız. Bizler tüm imkanları sağlıyoruz, sizlerden de kendi geleceğiniz, Türkiyemiz ve milletimiz için eğitim işine dört elle sarılmanızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Özel okulları aratmayan eğitim velileri mutlu etti

Bağlar Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde,üniversite adayları için Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başlayan TYT-AYT kursları velileri de sevindirdi. Şeyh Şamil Mahallesi sakinleri, pankart asarak Başkan Beyoğlu’na olan teşekkürlerini dile getirdi. Vatandaşlar,”Ekonomik sorunlardan dolayı çocuklarımıza istediğimiz eğitimi veremiyoruz. Bağlar Belediyesi çocuklarımız için mükemmel bir projeyi hayata geçirdi. Allah başkanımızdan razı olsun” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.