HDP’den ‘Demokratik Anayasa’ ekibi

HDP’den ‘Demokratik Anayasa’ ekibi
HDP, ülkenin demokratikleşmesinin “ilk adımı” olarak değerlendirdiği “Demokratik Anayasa” çalışmaları için bir ekip kurdu DİYARBAKIR YENİGÜN...

HDP, ülkenin demokratikleşmesinin “ilk adımı” olarak değerlendirdiği “Demokratik Anayasa” çalışmaları için bir ekip kurdu

DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parlamento Grubu, seçim sonuçlarını değerlendirmek ve yeni dönem çalışmalarını planlamak üzere önceki gün parti genel merkezinde toplandı. Mezopotamya Ajans’ta yer alan habere göre HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığında yapılan toplantıda, siyasal gelişmeler, İstanbul seçim sonuçları ile HDP’nin 3’üncü yol stratejisi, Abdullah Öcalan’ın seçim öncesi kamuoyuna yansıyan mektubu, demokrasi ittifakı, yargı reformu, demokratik anayasa çalışmaları, örgütlenme hamlesi ve kongreler süreci gibi gündem başlıkları tartışıldı.

Demokrasi cephesini genişletme

HDP, 3’üncü yolun inşası temelinde “Demokrasi İttifakı ve Demokratik Anayasa buluşması” için çalışmalarına başlama kararını geçtiğimiz MYK toplantısında almıştı. Demokrasi İttifakı kapsamında Türkiye’de demokrasi cephesinin genişletilmesi ve toplumsal muhalefetin güçlendirilmesi konusunu toplantıda masaya yatıran HDP, bu kapsamda muhalif güçlerle ortaklaşmak için çalışmalar yapacak. “Demokratik Anayasa” çalışmaları da toplantının diğer bir başlığıydı. HDP’nin ülkenin demokratikleşmesinin “ilk adımı” olarak değerlendirdiği “Demokratik Anayasa”nın oluşturulması için toplumun dahil olduğu bir tartışmayla örgütlenmesine vurgu yapıldı.

Demokratik anayasa için ekip

Toplantıda, “Demokratik Anayasa” talebi olan bütün kesimlerle ortaklaşmak yönünde karar alınırken, “Demokratik Anayasa” çalışmaları kapsamında HDP Meclis Başkanvekili Mithat Sancar başkanlığında bir ekip kuruldu. Sancar başkanlığında kurulan ekibin önümüzdeki günlerde ilgili taraflarla görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.