HDP önünde eylem yapan aile sayısı 14’e yükseldi

HDP önünde eylem yapan aile sayısı 14’e yükseldi
Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiası ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aile sayısı 14'e yükseldi. Kızı Mekiye...

Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiası ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aile sayısı 14'e yükseldi. Kızı Mekiye Kaya'nın 5 yıl önce kaçırıldığını savunan acılı anne Hüsniye Kaya da oturma eylemine katıldı. Kızını isteyen anne Kaya, “Kızım gelene kadar buradayım, gelmezse kalkmayacağım” dedi. Bu arada ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez ise, çocukları için oturma eylemi yapan ailelere destek ziyaretinde bulundu

DİYARBAKIR YENİGÜN - Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 6’ncı gününde 14’e yükseldi. Eyleme yeni katılan Hüsniye Kaya, 2015 yılında kaybolan kızı Mekiye Kaya için oturma eylemine katıldığını dile getirdi.

Kaya: Psikolojim bozuldu

Kaya, "Kızım kaçırıldığında 14 yaşında, şu anda ise 18 yaşında. 4 yıldır gitmiş, okula diye gitti gelmedi. Şimdi duydum kızım yaşıyor ve şu an Suriye’de. Kızımı istiyorum, gelsin annesiyim arkasındayım. Kızım neredeyse gelsin, onlar Ermeni ve Hristiyan'dır. Biz Türkiye vatandaşıyız, evine dön arkandayım. Senin derdinden hasta oldum, doktorlara gidiyorum fayda göremiyorum. Psikolojim bozuldu, ciğerim iki parça oldu. Kızım gelene kadar buradayım, gelmezse kalkmayacağım. Kaç yıl geçti bir saat bile yatamadım, ne gece ne de gündüz. Aileleri televizyondan gördüm ve buraya geldim” dedi.

Ahmet Yenilmez'den ailelere destek

Bu arada oturma eylemi gerçekleştiren ailelere bir destek de sinema ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez'den geldi. Ailelerle oturup sohbet ettikten sonra açıklamalarda bulunan oyuncu Ahmet Yenilmez, sabırlarının biteceğini ama hep çocukları düşüneceklerini söyledi. Yenilmez, "Sabrımız bitecektir ama hep o evlatlarımızı, hem o vatanımızı, hem de ürettiğimiz ortak değeri. Benim için utanç şu, biz kavga ediyor olabiliriz, benim çocuğumla senin çocuğun kavga ediyor olabilir. Birbirini öldürüyor da olabilir. Ama biz iffetimizi, mahremimize hakem olarak ecnebileri seçemeyiz. Bunun ilacı helalleşmek. Devletin hatası olmuştur, bizim hatamız olmuştur, bizler görmemişizdir, bizler yanlış görmüşüzdür ama bu bizim birbirimizle helalleşmeyle olacak inşallah. Sanatçılara çağrıyı doğru bulmuyorum, kimi çağırıyorsunuz, buraya gelmeyi kendine mesuliyet olarak bir insan hissetmiyorsa, senin çağrınla buraya gelecekse gelmesin, gelmesinler. Akşam sofraya oturduğundan karşısında çocuğu sıcak çorbayı içerken, getirdiğin rızkı yerken, ağzına kaşığı götürdüğünde işte bu ananın bir çocuğunu da düşünün. Biz birbirimizi hissetmek mecburiyetindeyiz. Acılarımızla, hatalarımızla, kusurlarımızla... Hatasız kul mu olur. Herkesin hatası vardır. Sadece dağdaki insanların değildir bu hata hepimizin hatasıdır. Ama şundan ar edelim artık. Benim anamın, bacımın, mahremiyetime Kur'an-ı Kerim'siz hakemlik yapılamaz kardeşim” diye konuştu.

Oturma eyleminde gerginlik

Öte yandan HDP binasına giren bir kişinin, ailere dönüp 'Satılmış' diye bağırdığı ileri sürüldü. Bu ifade üzerine aileler sinir krizi geçirerek şahsa tepki gösterdi. Çevik kuvvet ekipleri, S.T.'yi (29) üst aramasından geçirdikten sonra gözaltına aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.