Hatun’dan Kurt çağrı; Belgeleri açıkla

Hatun’dan Kurt çağrı; Belgeleri açıkla
TMMOB İKK Sekreteri Doğan Hatun, “kamuda kadro satılıyor” iddiasında bulunan AK Partili eski vekil Abdurrahman Kurt’u gündeme getirdiği konuyu belgeleriyle...

TMMOB İKK Sekreteri Doğan Hatun, “kamuda kadro satılıyor” iddiasında bulunan AK Partili eski vekil Abdurrahman Kurt’u gündeme getirdiği konuyu belgeleriyle kamuoyuna açıklamaya çağırdı

DİYARBAKIR YENİGÜN - AK Parti eski Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt’un, kamu kurumlarına fahiş para karşılığında kadro alındığını twitter hesabından duyurması, kentte yankı buldu. Kurt, Diyarbakır’da kamu kurumlarına eleman alımında Devlet Su İşleri (DSİ) için 80 bin lira, havaalanında silahlı güvenlik görevlisi olabilmek için 22 bin lira ödemek gerektiği bilgisini paylaşmıştı.

 ‘Belgelerle açıklasın’

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Doğan Hatun da Kurt’un gündeme getirdiği konuyu belgeleriyle kamuoyuna açıklamaya çağırdı. Hatun, “Bu iddialar ilk defa duyduğumuz şeyler değil. Daha önce cemaat kadroları, profesyonel bir şekilde bu işi yapıyorlardı. Özelikle 15 Temmuz sonra KHK ve kayyum atamalarında bu sorun kentin ana gündemi haline geldi. Özelikle AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun kardeşi Cihan Ensarioğlu, bu işlerin başını çekiyordu. Özelikle Kayapınar Belediyesi’nde insanlardan para alarak işe aldılar. Aynı şekilde Yenişehir ve Sur Belediyesi’nde oldu. Bu sorunların temel kaynağı toplumsal çürümedir”  dedi.

‘Devamını getirmelidir’

Hatun, bu tür durumlardan pay alamayanların kendilerini bir bir deşifre etmeye başladıklarını vurgulayarak, “İddia ediyorum. Abdurrahman Kurt da bu cenderenin içerisindeydi. Kendinden biliyordur bu meseleleri. İktidarı tehdit ederek pay istiyor. Yoksa gerçekten kamuoyu ve toplumu düşündüğü için değil, kendine pay verilmediği için bunu gündeme getirdi. Abdurrahman Kurt böyle bir iddia ortaya atıyorsa somut delilleri de mutlaka vardır. Devamını getirmelidir. İktidarın da bu konuyu aydınlatmasını istiyorum. Varsa bu kişiler hakkında soruşturma başlatmalıdır. Gerçekten emek sarf eden kişilerin işe alınması gerekir. Devlet kurumları mafyavari bir şekilde çeteleşiyor” uyarısında bulundu. (Kaynak: MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.