‘Yaz saati’ önergesine hükümetten yanıt

‘Yaz saati’ önergesine hükümetten yanıt
CHP'nin kalıcı yaz saati uygulaması hakkında verdiği soru önergesine hükümetten ‘değiştirilmeyecek’ yanıtı geldi   Yaz saati uygulamasının...
CHP'nin kalıcı yaz saati uygulaması hakkında verdiği soru önergesine hükümetten ‘değiştirilmeyecek’ yanıtı geldi

Yaz saati uygulamasının değiştirilip değiştirilmeyeceği sorusuna hükümetten yanıt geldi. 2016'da kaldırılan yaz-kış saati uygulamasıyla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Burak Erbay'ın soru önergesine yanıt verdi.

‘Değiştirilmesi için çalışma yok’

Bakan Dönmez şunları ifade etti: “Uygulamanın başlamasından bu yana elde edilen tasarruf yaklaşık 6.82 milyar kWh olup, bu tasarrufun parasal karşılığı tek zamanlı tarifeye göre 3.97 milyar TL, üç zamanlı tarifeye göreyse 5.94 milyar TL'dir. Bununla birlikte, AB komisyonu tarafından üye ülkeler 28 Mart 2021'den itibaren tek saat uygulamasına geçilmesi tavsiye kararı iletilmiş olup, üye devletler bu yönde kararlarını kendileri alacaktır. Tüm bu gelişmeler doğrultusuna mevcut saat uygulamasının değiştirilmesi yönünde bakanlığımızın bir çalışması bulunmamaktadır.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.