WHO: Koronavirüs salgının sona erdiği algısı endişe verici

WHO: Koronavirüs salgının sona erdiği algısı endişe verici
YENİGÜN HABER - Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, aşı çalışmalarıyla sadece tünelin ucundaki ışığın...

YENİGÜN HABER - Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, aşı çalışmalarıyla sadece tünelin ucundaki ışığın göründüğünü, salgının hala uzun bir yolunun olduğu konusunda uyarılarda bulundu.

WHO'nun İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ghebreyesus, topluma Covid-19 salgının sona erdiği anlaşıyının hakim olduğunu bunun da endişe verici olduğunu söyledi.

Ghebreyesus, WHO'nun kontrolünde yürütülen Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'nı (COVAX) nisan ayında başlattıklarını hatırlatarak toplamında 189 ülkenin aşı programında katıldıklarını belirtti.

Aşı çalışmalarıyla ilgili art arda gelen haberlere ilişkin de konuşan Ghebreyesus, "Aşıların piyasaya çıkmasıyla birlikte dünya çapında eşit bir şekilde dağıtılmaları gerçekten önemli." dedi.

Artan Koronavirüs vakalarının sağlık çalışanlarının yükünü daha da ağırlaştırdığını söyleyen Ghebreyesus, Covid-19 aşı çalışmalarındaki gelişmelerle tünelin ucundaki ışığın görüldüğünü belirtti.

İnsanları rehavete kapılmamaya davet eden Ghebreyesus, "Ancak WHO, Covid-19 salgınının sona erdiğine dair artan bir algıdan endişe duyuyor. Salgının hala uzun bir yolu var ve önümüzdeki günlerde liderler ve vatandaşlar tarafından alınan kararlar hem virüsün kısa vadede seyrini hem de bu salgının nihayetinde ne zaman sona ereceğini belirleyecek." ifadelerini kulalndı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.