VİDEO HABER - İnci kefalini kaçak avlayanlarla mücadele başladı

VİDEO HABER - İnci kefalini kaçak avlayanlarla mücadele başladı
Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kiralanan ve güvenlik güçlerine teslim edilen 12 araç, inci kefali av yasağı süresince kaçak avcılığın...

Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kiralanan ve güvenlik güçlerine teslim edilen 12 araç, inci kefali av yasağı süresince kaçak avcılığın önüne geçmek amacıyla kullanılacak

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'nde yaşayabilen endemik tür olan inci kefali balığı için 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında uygulanan av yasağı dönemi sürüyor.

Van Gölü Havzası'nda yaklaşık 15 bin kişinin ekmek kapısı olan inci kefallerin av yasağı çerçevesinde 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında uygulanan av yasağı başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kaçak avcılarla mücadele eden güvenlik güçlerine Van Gölü kıyısında araç teslimatı yapıldı.

Burada konuşan Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, 3 ay boyunca sürecek av yasağı sürecinin başladığını hatırlattı.

Av yasağı boyunca sahada kendilerine destek olacak güvenlik güçlerine araç teslimatını yaparak, fiilen mücadeleye başladıklarını belirten Görentaş, “Geçen yıl çok başarılı bir çalışmamız oldu. Bu çalışmalar çerçevesinde 700'ün üzerinde denetim yaptık. Bu çerçevede yaklaşık 80 ton balık ele geçirdik. 400 bin TL civarında da idari para cezası uyguladık. Van balığını gelecek nesillere taşımak anlamında bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Bu yıl ilimizde sahil güvenliğin kurulması denetimlere büyük bir etkinlik kazandıracaktır. Bakanlığımızın bize temin ettiği ödenekle 12 araç alıp jandarma, emniyet, ilçe müdürlüklerine, sahil güvenliğe teslim ettik. Araçların akaryakıt ve kirama giderlerini ise bakanlığımız karşılamaktadır.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.