VİDEO HABER - Hem tıraş ediyor hem de yabancı dil öğretiyor

VİDEO HABER - Hem tıraş ediyor hem de yabancı dil öğretiyor
Adana’da erkek kuaförü, işyerine gelen müşterilerinin saç tıraşını yaparken aynı zamanda onlarla İngilizce konuşuyor   Adana’da iş yerine...
Adana’da erkek kuaförü, işyerine gelen müşterilerinin saç tıraşını yaparken aynı zamanda onlarla İngilizce konuşuyor

Adana’da iş yerine gelen müşterileriyle tıraş esnasında İngilizce konuşan erkek kuaförü, bu vesileyle kimi müşterilerinin kursa yazıldığını kimininse çocukları için tavsiye istediğini söyledi.

Yaklaşık 10 yıldır burada tıraş olduğunu ifade eden Emre uzun, “Ben ilk geldiğimde zaten çok şaşırmıştım. Dükkânın sağında, solunda böyle İngilizce kelimeler asılıydı, daha sonra yavaş yavaş alışmaya başladım. Sağ olsun hem saçımı kesiyor hem de İngilizce öğretiyor. Saç kesimine İngilizce bedava diyebiliriz. Bu şekilde okuldaki derslere de yardımcı oluyor ve yeni bir dil öğrenmiş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

“Aileler İngilizce bilmiyor ama çocukların İngilizce öğrenmesini istiyorlar”

Önceki yıllarda turizm bölgelerinde berber olarak çalıştığını ve iki dönem de yabancı dil kursuna gittiğini söyleyen erkek kuaförü Murat Çakmak, “Burada unutmamak için müşterilerle pratik yapıyordum. Baktım ki seviye olarak okullarda 10 seneye yakın İngilizce öğreniyorlar fakat konuşamıyorlar, ben de bu duruma içerledim. Ondan sonra arkadaşlara bu şekilde ufak tefek yardımcı olmaya başladım. Ailelerden iyi dönüşler var; dedim ki zaten işyerime kadar geliyorlar 3-5 kelime de olsa kendi aramızda konuşabilir, belki de heveslendirebiliriz diye böyle bir şey yaptım. Daha sonra da bazı arkadaşlar İngilizce kursuna gitmeye ve İngilizcesini geliştirmeye başladı.” şeklinde konuştu.

Müşterilerin geri dönüşlerinin olumlu olduğunu ve çocukları için tavsiyeler istediğini belirten Çakmak, “Çizgi romanlar, özellikle hikâye kitapları ama İngilizce olanları öneriyoruz. Çünkü aileler İngilizce bilmiyor ama çocuklarının İngilizce öğrenmesini istiyorlar. Biz de o şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Sadece emeğinin karşılığı olan tıraş ücretini aldığını ve dil öğretisinin ücretsiz olduğunu vurgulayan Çakmak, şunları kaydetti: “İsteyenle pratik yapıyoruz, isteyenle de konuşabiliyoruz. Zaten yanımıza gelen arkadaşlarımızın artık iyi bir derecede İngilizcesi oldu. Kendi aramızda konuşabiliyoruz.” dedi.

Tıraş olmaya geldiğinde İngilizce de öğrendiğini söyleyen 12 yaşındaki Aras Gündoğdu, “Murat abi, bize İngilizcede ilk önce günlük kelimeleri öğretiyor. Bu kelimeler de okulda bize yardımcı oluyor. Bize buraya geldiğimizde İngilizce kelimeler öğrettiği için kendisine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.