Video Haber - Akaryakıt artışına tepki gösteren sürücüler: Zamlar nereye kadar gidecek?

Video Haber - Akaryakıt artışına tepki gösteren sürücüler: Zamlar nereye kadar gidecek?
Birkaç gündür art arda akaryakıta yapılan zamlara tepki gösteren sürücüler, “Bu zamlar nereye kadar devam edecek?" diye sordu.   Son zamlarla...
Birkaç gündür art arda akaryakıta yapılan zamlara tepki gösteren sürücüler, “Bu zamlar nereye kadar devam edecek?" diye sordu.

Son zamlarla birlikte yaşanan büyük akaryakıt artışı karşısında şaşkın olduklarını belirten Batman’daki sürücüler, duruma tepki gösterdi.

Akaryakıttaki fahiş artış karşısında araç kullanamaz hale geldiklerini vurgulayan sürücüler, neredeyse her gün yapılan zamların kabul edilemez olduğunu belirtti. Yetkililere seslenen sürücüler, zamların geri alınması çağrısında bulundu.

“Araçlarımızı park halinde bırakacağız”

Her gün yeni bir zam haberiyle uyandıklarını dile getiren Hebun Badiç, “Daha önce benzinin litresini 6 lira alırken şu anda 20 lirayı bulmuş durumda. Bu zamlardan dolayı artık araç süremez hale geldik. Eskiden 50 kuruş gibi zam yapılırken şu anda ise günlük bir lira zam yapılıyor. Hatta bugün bile akaryakıta zam gelecekmiş. Bu gidişle araçlarımızı park halinde bırakacağız. Akaryakıt fiyatlarında indirim yapılması gerekiyor.” dedi.

“Artık zamları kestiremez hale geldik”

Akaryakıta gelen zamlardan en çok esnafın etkilendiğini ifade eden Sait Sevim, “Eskiden 100 liraya 10 litre yakıt geliyordu. Zamlardan dolayı artık o fiyata da alamıyoruz. Evet, şu anda dünya piyasalarında bir enerji krizi var. Petrolün varili 30 dolardan 115 dolara çıktı. Petrol zengini bir ülke değiliz ama devlette akaryakıtta yaşanan zamlara çözüm bulması lazım. Yaşanan zamlar özellikle esnaf için büyük sıkıntı oluşturuyor. Artık zamları kestiremez hale geldik. Çünkü her gün akaryakıta zam geliyor. Devlet esnaf için akaryakıtta bir çözüm bulması lazım.” ifadelerini kullandı.

“Hemen hemen her gün akaryakıta zam gelmeye başladı”

Akaryakıta gelen zamlara yetişmediklerini belirten bir diğer sürücü İhsan Acar ise şunları söyledi:

“Hemen hemen her gün akaryakıta zam gelmeye başladı. Artık zamlarla baş edemiyoruz. Arabamızı evden çıkartmıyoruz. Artık ne yapacağımızı bilemiyoruz. Eskiden her geldiğimde depoyu dolduruyorken şu anda ise 100 veya 200 lira alabiliyorum. Artık depomuzu dolduramıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan akaryakıtta yaşanan bu zamlara çözüm bulmasını istiyoruz.”

“Akaryakıtta yaşanan zamlar nereye kadar gidecek?”

Akaryakıttaki artış nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını söyleyen dolmuşçu esnafı Kutbettin Kalkan, “Dolmuşum var. Servis işini yapıyorum. Akaryakıta her gün zam geliyor. Nereye kadar gidecek bu zamlar? Eskiden akaryakıta yılda bir kere zam yapılırdı ama şu anda sabah akşam ayrı ayrı zam yapılıyor. Benzinin litresi 2-3 ay içerisinde 7 liradan 20 lirayı buldu. Dolmuşçular olarak devletten indirimli yakıt talep ediyoruz.” diye konuştu.

“İstasyona gelen araç sayısı azaldı”

Akaryakıtta yaşanan zamlardan dolayı eskisi gibi satış yapamadıklarını belirten akaryakıt istasyonu çalışanı Deniz Ulutaş da şunları kaydetti: “Eskiden işlerimiz iyiydi ama şu anda istasyona gelen araç sayısı bayağı azaldı. Biz de yaşanan zamlar karşısında şaşırmış haldeyiz. Millet eskisi gibi aracını kullanmadığı için satışlarımız azaldı. Eskiden 100 liraya 15-17 litre yakıt gelirken şu anda 5 litre geliyor. Böyle olunca millet araca binemez hale geldi.”(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.