Vatandaşlar akaryakıt zamlarından şikâyetçi

Vatandaşlar akaryakıt zamlarından şikâyetçi
Son dönemlerde art arda akaryakıta yapılan zamlardan yakınan sürücüler, "Bu zamlar nereye kadar devam edecek?" diyerek sitem etti   YENİGÜN HABER...

Son dönemlerde art arda akaryakıta yapılan zamlardan yakınan sürücüler, "Bu zamlar nereye kadar devam edecek?" diyerek sitem etti

YENİGÜN HABER - Benzin, motorin ve LPG'ye art arda yapılan zamlar vatandaşları, esnafı ve taşımacılık yapan sektörleri olumsuz etkiliyor. Benzinin litre fiyatı 7 TL'nin üzerine çıkarken, motorinin litre fiyatı ise 6 TL'yi geçti. Akaryakıta yapılan zamların kendilerini ciddi anlamda olumsuz etkilediğini ifade eden sürücüler, zamlara tepki gösterirken yetkililere de bu durumun önüne geçilmesi için çağrıda bulundu.Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle araçlarını kullanmaya korkar hale geldiklerini ifade eden sürücüler, akaryakıta zam yapılmaması ve fiyatlarda indirime gidilmesi talebinde bulundu. Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirten sürücülerden Metin Ünder, akaryakıt fiyatlarına gelen ciddi fiyat artışlarıyla zor günler yaşadıklarını söyledi.

“Akaryakıt fiyatları çok yüksek”

Akaryakıt zamlarına tepki gösteren Ünder, “Dünyada ucuz da olsa pahalı da olsa akaryakıt fiyatları Türkiye’de yüksek. Aracıma 50 liralık akaryakıt aldım. Biraz daha uygun olsaydı, belki ben 100 liralık akaryakıt alırdım. Akaryakıt fiyatları çok yüksek. Daha önce de akaryakıt fiyatları yüksekti şimdi yine yüksek. Akaryakıt fiyatlarında değişen bir durum yok. Akaryakıt fiyatları bir yükseliyor bir düşüyor. Akaryakıta indirim yapılması gerekiyor. Akaryakıt fiyatının yüksek olması özellikle esnaf için büyük bir külfet oluyor.” dedi. Akaryakıta sürekli zam yapıldığı belirten taksici Mehmet Temur da taksici esnafı olarak tüm masrafları ceplerinden karşıladıklarından yakındı.

 “Dolar düşüyor ama akaryakıt fiyatı düşmüyor”

Temur, “Akaryakıt fiyatlarının yüksek olmasının devletin tutarsızlığına bağlıyorum. Eskiden böyle bir sistem yoktu. Kazancımız eşdeğerdi. Dolar almış başını gidiyor. ‘Dolar arttı’ diyorlar, akaryakıtın fiyatı artıyor. Dolar düşüyor ama akaryakıt fiyatı düşmüyor. Bunun sebebi nedir? Bir türlü öğrenemiyoruz. Akaryakıt fiyatı dolara endeksli ise dolar yükseldiğinde akaryakıt yükselsin ucuzladığında da ucuzlasın. Akaryakıt fiyatlarının her gün artması ülke ekonomisi için çok kötü. Çok zor durumdayız. Kazancımız da her gün düşüyor. Akaryakıt fiyatları her gün artıyor. Devlet yetkililerinin bu işe bir çözüm bulması lazım. Taksici esnafını düşünmesi lazım.” çağrısında bulundu.

“Yetkililerin bu duruma bir el atması lazım”

Akaryakıt fiyatlarının sürekli artmasının kendilerini çok etkilediğini belirten Ökkeş Arslan ise şunları söyledi:

“Akaryakıt fiyatları çok yüksek. Akaryakıt fiyatlarında indirim bekliyoruz. Yetkililerin bu duruma bir el atması lazım. 230 liraya depoyu doldurdum ama bu bir hafta bile sürmüyor. Bu durum ne olacak biz de bilmiyoruz? Akaryakıt fiyatlarında indirim bekliyoruz. Yoksa aracımızı kullanamayacağız.”

“Yetkililere çağrıda bulunsak da işe yaramaz”

Son zamanlarda akaryakıt ile birlikte birçok ürüne zam yapıldığını ve zamlardan dolayı vatandaşın çok mağdur olduğunu ifade eden Mehmet Uslu da, “Sadece akaryakıtın değil, her şeyin fiyatı çok yüksek. Vatandaşın alım gücü ile fiyatlar hiçbir zaman birbirini tutmuyor. Açlık sınırının altında maaş alınan bir ülkede fiyatları sorgulamanın da zaten bir anlamı yoktur. Tamamen ülkeyi sorgulamamız gerekiyor. Yetkililere çağrıda bulunsak da işe yaramaz. Çünkü halkı dinlemeyerek kendi çıkarlarını gözetiyorlar.” diye konuştu.

“Allah halkın yardımcısı olsun”

Ekonomik olarak Türkiye'nin çok kötü bir durumda olduğunu belirten Sıtkı Özdemir de şöyle konuştu:  “Akaryakıt fiyatları çok aşırı derecede yüksek. Vatandaş zaten akaryakıt fiyatları yüksek olduğundan dolayı aracını garaja kilitliyor. Çünkü insanlar aracına binemiyor. Bir tarafta asgari ücretin düşüklüğü ve bir taraftan da işsizlik var. Vatandaş perişan durumdadır. Bir ailemi gideri hesaplandığı zaman 3-4 bin lira gideri var ama asgari ücret ise yaklaşık 2 bin 500 liradır. Bütün ekonomik sorunların sonucu olarak ülkede hırsızlık, boşanmalar ve cinayetler artıyor. Allah halkın yardımcısı olsun.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.