TYP kapsamında 50 şoför alımı yapılacak!

TYP kapsamında 50 şoför alımı yapılacak!
İŞKUR, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’ne görevlendirilmek üzere TYP kapsamında 6 ay süreyle çalıştırılacak 50 şoför alımı yapacak. Dün...
İŞKUR, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’ne görevlendirilmek üzere TYP kapsamında 6 ay süreyle çalıştırılacak 50 şoför alımı yapacak. Dün başlayan başvurular 31.08.2021 tarihinde sona erecek.

 

Ahmet Baran / YENİGÜN HABER - Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’ne İŞKUR’un Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında 50 şoför alınacak. Diyarbakır’ın Bağlar, Kayapınar, Yenişehir, Sur, Bismil, Ergani ve Silvan ilçelerinde görevlendirilecek olan şoförler, 6 ay süreyle çalıştırılacak.

6 ay süreyle çalışacaklar

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğünce İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde 50 Şoför kontenjanı için 6 ay süreli TYP açılacaktır. TYP’lere başvurular 27.08.2021 Cuma günü (dün) başlayıp, 31.08.2021 Salı günü sona erecek şekilde 5 gün olacaktır. Başvurular Kuruma gelmeden ALO 170 üzerinden ya da

Seçimler noter kurası ile yapılacak

Seçim yöntemi olarak Noter Kurası Yöntemi kullanılacak olup, kura pandemi koşulları sebebi ile 07.09.2021 tarihinde elektronik olarak noter huzurunda Kurum ve Yüklenici temsilcileri nezaretinde çekilecektir. 6. İlimiz Bağlar, Kayapınar, Yenişehir, Sur, Bismil, Ergani, Silvan ilçelerinde çalıştırılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde açılan ve 27.08.2021-31.08.2021 tarihleri arasında başvurusu alınacak TYP projesi için yaş sınırı aranmamaktadır. SGK sorguları esnasında 4/a sigortalılığı bulunan, emeklilik kaydı bulunan ve Vergi mükellefiyeti bulunan kişiler TYP’den yararlanamaz. Başvuru tarihinden önceki 1 ay içerisinde SGK 4/a sigortalı kaydı olanlar katılımcı olarak seçilemez. TYP’ye müracaat edenler başvuru süresi içerisinde başvurularını iptal edebilecektir. İptal işlemi kişinin internet üzerinden sisteme kendi şifresiyle girmesi ile mümkün olacaktır. Pandemi koşulları sebebi ile Kurum kullanıcısının başvuran yerine geçerek iptal işlemi yapması mümkün olmayacaktır.

Şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek

TYP’lere; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) aynı hanede oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, daha önceki projelerde çalışan hanehalkı da dahil olmak üzere ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir. Aynı haneden başvuru yapan kişilerin başvuru tarihine en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışması sonucu elde ettikleri gelirler toplamının asgari ücretin 1,5 katını aşması durumunda bu hanede oturanlardan hiçbiri TYP’ye katılamaz. (Hanehalkının belgelenebilen Aylık net geliri 4.238,85 TL’yi aşıyorsa brüt geliri 5.366,25 TL’yi aşıyorsa) Kura sonrası oluşan listeler nihai liste olmayıp, yüklenici ve İŞKUR tarafında gerekli inceleme ve kontrol işlemleri (Adres, SGK sigortalılık, emeklilik ve vergi mükellefiyeti sorguları, Gelir Tespiti, Katılımcı Geçmiş sorguları ve Kursiyer Geçmişleri sorguları) sonrasında kesinleşecektir. İnceleme işlemleri tamamlanmadan program başlatılmayacaktır. Nihai Listelerin açıklanması için öngörülen tarih 09.09.2021’dir.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.