Türkiye matematik ile fen alanlarında basamak atladı

Türkiye matematik ile fen alanlarında basamak atladı
Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırmasına göre Türkiye 4'üncü ve 8'inci sınıf kategorisinde ortalamayı yükseltti   YENİGÜN...

Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırmasına göre Türkiye 4'üncü ve 8'inci sınıf kategorisinde ortalamayı yükseltti

YENİGÜN HABER - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması’nın (TIMSS) sonuçlarını değerlendirdi.

Bakan Selçuk, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Tüm dünya ile aynı anda açıkladığımız TIMSS araştırması sonuçlarında, matematik ve fen alanlarında sağladıkları başarı ve yükseliş için gayret gösteren öğrencilerimize, emek veren öğretmenlerimize ve destek veren velilerimize çok teşekkür ederim." dedi. Selçuk, araştırmadaki Türkiye oranlarını şöyle paylaştı:

“Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması’nda (TIMSS), 8. sınıf matematik alanında ülke ortalamamızı 38 puan artırarak 24. sıradan 20. sıraya; fen alanı ortalamamızı 22 puan artırarak 21. sıradan 15. sıraya yükseldik. Hedefimiz ilk 10’da yer almak.

Bir atak da 4. sınıflardan! TIMSS’te 4. sınıflarda matematik alanında ülkemiz ortalamasını 40 puan artırarak 36. sıradan 23. sıraya yükseldik. Fen alanında ortalamamızı 43 puan artırarak 35. sıradan 19. sıraya yükseldik. Hedefimiz ilk 10 ülke içinde yer almak.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.