Sürücüler araçlarına yaz lastiklerini taktırmaya başladı

Sürücüler araçlarına yaz lastiklerini taktırmaya başladı
Zorunlu iklim koşulları nedeniyle güvenli sürüş için takılan kış lastiklerinin ardından bu kez havaların düzelmesiyle yaz lastiğine geçişler başladı....
Zorunlu iklim koşulları nedeniyle güvenli sürüş için takılan kış lastiklerinin ardından bu kez havaların düzelmesiyle yaz lastiğine geçişler başladı. Oto lastikçiler, sürücülerin araçlarının lastiklerini değiştirmek istemesiyle yoğun mesaiye başladı

Ülke genelinde hava sıcaklığının artmasıyla birlikte oto lastikçilerin yolunu tuta Batman’da lastik değişim ve satış işletmeciliği yapan oto lastik ana bayii temsilcisi Ömer Irmak, İLKHA muhabirine, sürücülerin araçlarına yaz lastiği taktırmak istemesiyle işlerinde bir yoğunluğun oluştuğunu söyledi. Mevsimine uygun lastik kullanımının önemine dikkat çeken Irmak, Türkiye’de sürüş güvenliğini artırmak için kış ve yaz lastiği uygulamasının bulunduğunu anlattı. 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında tüm araçlar için İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgede kış lastiği uygulaması zorunluluğunun bulunduğunu anımsatan Irmak, 1 Nisan itibariyle de araçların yazlık lastik uygulamasına geçtiğini ifade etti.

“Sürücüler araçlarında yaz lastiğine geçmeli”

Irmak, “Yaz lastiği aracın sürüş güvenliğini artırmakta, fren mesafesini artırmakta, sürtünme direnci az olduğu için yakıt tasarrufu sağlanmaktadır. Bunun için bütün araç sahipleri araçlarında kışlık lastik varsa yazlık lastiğe geçmeleri gerekmektedir.” dedi.

“Kış lastikleri yazın daha fazla aşınıp yakıt harcamaktadır”

Yaz mevsiminde araçlarda kullanılan kışlık lastiklerin daha fazla aşınmayı sağladığını belirten Irmak, “Çünkü kış lastikleri kış şartlarına göre üretilmesinden ötürü yaz mevsiminde aşınmaları daha fazla ve yakıt tasarrufu sağlamayan bir lastiktir. Bu yüzden tüm araç kullanıcılarının 1 Nisan itibariyle yaz lastiğine geçerek lastiklerini değiştirmeleri gerekmektedir.” diye konuştu.

“Kışlık lastiklerini yazlık lastiklerle değiştirmek çok faydalı olacaktır”

Hem gün içerisinde hem de iftardan sonra hizmet vermeye devam ettiklerini vurgulayan Irmak şöyle devam etti:

“Araç kullanıcılarımız buraya geldiklerinde aynı zamanda araçlarının balans, sibop, nitrojen ve hava gibi hizmetlerimiz bulunmaktadır. Araç kullanıcıları hem kendi hem de araçlarının sağlığı için özellikle yola çıkmadan önce kışlık lastiklerini yazlık lastikleriyle değiştirmeleri kendileri için çok faydalı olacaktır. Kışlık lastiğin aşınması ve yıpranması yaz mevsiminde daha fazla oluyor.”

“Her lastik mevsimine göre kullanılmalı”

Kimi sürücülerin yaz mevsiminde bile kış lastiklerini kullanmaya devam ettiğine dikkat çeken Irmak, “Sürücülerin ekonomik problemlerden ötürü kışlık lastiklerini kullanmakta devam etmeleri onların zararınadır. Çünkü kışlık lastiğin aşınması yaz ayında 3 kat artıyor. Bunun için müşterilerimizden istediğimiz; her lastiği bulunduğu mevsime göre kullanmalarıdır. Yani kış lastiğini kış aylarında, yaz lastiğini de yaz aylarında kullanmalarıdır.” İfadelerini kullandı.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.