Silvan'da DEDAŞ’ı protesto eden 2 mahalleye kesinti cezası

Silvan'da DEDAŞ’ı protesto eden 2 mahalleye kesinti cezası
Silvan’da elektrik sayaçlarının direklere taşınmasının protesto edildiği Mescit ve Konak mahallelerine, 5 gün süreyle elektrik verilmedi.   YENİGÜN...
Silvan’da elektrik sayaçlarının direklere taşınmasının protesto edildiği Mescit ve Konak mahallelerine, 5 gün süreyle elektrik verilmedi.

 

YENİGÜN HABER – Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Mescit ve Konak mahallelerinde, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (DEDAŞ) elektrik sayaçlarını direklere taşımasına yönelik tepkiler sürüyor. Tepkilerin ardından polis ekipleriyle gelen DEDAŞ ekipleri, bir yandan çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan durumu protesto edenlerin elektrikleri 29 Eylül’de kesildi.

DEDAŞ yetkilileri, sayaçların direklere taşınması koşuluyla elektriklerin verilmesini teklif etti. Halkın tepkilerinin artması üzerine 3 Ekim’de yeniden mahallelere enerji verildi.

Yiyecekler çöpe atıldı

Tepkilere rağmen DEDAŞ’ın çalışmaları sürerken, elektrik sayaçlarının taşınmasına karşı çıkan mahalleliler yaşadıklarını MA’ya anlattı. Konak Mahallesi’nde yaşayan Leyla Çiçek, sayaçların dışarı çıkarılmasına değil, elektrik direklerine taşınmasına karşı çıktıklarını belirterek, “Sayaçlarımızı evimizin önüne koysunlar, biz de ne kadar elektrik kullandığımızı bilelim” dedi.

Bu uygulamanın başka yerlerde yapılmadığını ifade eden Çiçek, Silvan ve onun gibi birkaç yerde sürdürülen bu uygulamanın kabul edilemeyeceğini vurguladı. Silvan’ın yoksul bir yerleşim yeri olduğunu ve faturaların fazla gelmesi durumunda ödeyemeyecek insanlar olduğunu dile getiren Çiçek, “Geçenlerde bir mahalleli evde yoktu, gelip 500 TL fatura kesmişler. Ekonomik durumu olmayan biri bunu nasıl ödesin. Elektrikler kesildiği için bütün yiyeceklerimizi çöpe attık” diye konuştu.

 ‘Uygulama kabul edilemez’

Yapılan uygulamaya tepki gösterdikleri için polis müdahalesine uğradıklarını söyleyen engelli yurttaş Hermi Fidan, sorunların çözümü için gittikleri her yerde kapıların yüzlerine kapatıldığını belirtti. Fidan, şunları söyledi: “Seçim zamanı geldiğinde gelip bize ‘kardeşiz’ deniliyor. Bugün ise Ankara’da ayak ayaküstüne atıyorlar. Eğer fatura geldiğinde, ben faturamı ödeyemediğim zaman elektriğimi kessinler. Ama bunların amacı hırsızlık yapmak, tüketmediğim elektriğin parasını benden tahsil etmek. Mahalleliler sayaçların direklere alınmasına dair yetkililerden belge istemesine rağmen belge gösterilmiyor. Bu uygulama kabul edilemez.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.