Pervin Buldan: Semra Güzel başını öne eğmedi

Pervin Buldan: Semra Güzel başını öne eğmedi
Mehmet Sincar'ı anma etkinliğinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekili Semra Güzel'in tutuklanmasına ilişkin konuştu: Başını öne...
Mehmet Sincar'ı anma etkinliğinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekili Semra Güzel'in tutuklanmasına ilişkin konuştu: Başını öne eğmedi. Asla diz çökmeyeceğiz.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, faili meçhul cinayetleri araştırmak üzere gittiği Batman'da faili meçhul cinayet sonucu öldürülen Demokrasi Partisi Milletvekili Mehmet Sincar'ın ölümünün 29. yılı kapsamında Mardin’de düzenlenen anma etkinliğinde konuştu. Bugünkü Türkiye’nin 29 yıl önceki Türkiye ile hiçbir farkının olmadığını söyleyen Buldan, “1990'lı yıllarda Türkiye nasılsa 2022 yılının da Türkiye aynı Türkiye'dir. Ne insani, ne vicdani, ne hukuki, ne siyasi zerre kadar ilerlemenin olmadığı bir Türkiye'yi yaşıyoruz” dedi.

'Kürde yapılan zulüm hiçbir şekilde değişmedi'

Kürtlere yapılan zulmün bugün de devam ettiğini belirten Buldan, “Kürtler 1990'lı yıllarda sokak ortasında arkadan vurularak katlediliyorlardı, cezaevlerinde işkence tezgâhlarından geçiriliyordu, ya da bulundukları yerde katlediliyorlardı. Bugün baktığımızda bir Kürdün kemikleri bir torbanın içerisinde babasına teslim ediliyor, bir Kürdün kemikleri kargolanıp annesine teslim ediliyor. İşte Kürde yapılan zulüm hiçbir şekilde değişmedi. Onlar biz böyle yaparsak Kürler baş eğer, diz çöker zannediyorlar. Biz çok ölümler gördük, işkenceler gördük ama hiçbir zaman boyun eğmedik” açıklamasını yaptı.

'Semra Güzel'e yapılan muamele 1990'lı yıllardaki muameleden ayırt edilemez'

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılarak dün de tutuklanmasını 'haksız ve hukuksuz' olarak değerlendiren Buldan, şöyle konuştu:

“Dün Semra Güzel vekilimize yapılan muamele de tıpkı 1990'lardaki gibi Mehmet Sincar ve arkadaşlarına yapılan muameleden ayırt edilemez. Bir halkın seçilmiş iradesine, milletvekili olmasına rağmen haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevine gönderilmesi, gözaltına alınırken başını öne eğdirme girişimi onlara iyi bir ders oldu. Çünkü Semra Güzel, başını öne eğmedi. Çünkü Semra Güzel, Mehmet Sincar'ın yol arkadaşıdır. Buradan bir kez daha söz veriyoruz; içiniz rahat etsin. Demokratik siyaseti bugün sizler sayesinde yürütüyoruz. Asla boyun eğmeyeceğimizi, diz çökmeyeceğimizi bir kez daha söylüyoruz.” (Gazeteduvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.