Omicron aşısı geliyor!

Omicron aşısı geliyor!
Pfizer CEO'su Albert Bourla, mart ayında Omicron'a özel bir aşıyı piyasaya sürebileceklerini açıkladı. Ancak uzmanlar, varyantın yayılma hızı karşısında...
Pfizer CEO'su Albert Bourla, mart ayında Omicron'a özel bir aşıyı piyasaya sürebileceklerini açıkladı. Ancak uzmanlar, varyantın yayılma hızı karşısında böyle bir aşı için geç kalındığını söylüyor

Korona virüsünün Omicron varyantı dünya çapında hızla yayılmaya devam ederken, ilaç firması Pfizer'in CEO'su Albert Bourla mart ayında yeniden tasarlanmış bir aşıyı piyasaya süreceklerini açıkladı. Bourla, Omicron varyantını özel olarak hedef alan, yeniden tasarlanmış bir aşıya muhtemelen ihtiyaç duyulacağını ve Almanya merkezli ortakları BioNTech ile farklı formüller üzerinde çalıştıklarını söyledi.

‘Çok fazla şey deniyoruz’

J.P. Morgan'ın yıllık sağlık konferansında konuşan Bourla, olası bir yeni aşı ihtiyacı için "Bunun en muhtemel senaryo olduğunu düşünüyorum. Daha yüksek dozlar üzerinde çalışıyoruz. Farklı takvimler üzerinde çalışıyoruz. Şu an çok fazla şey yapıyoruz" dedi. Bourla, hem sadece Omicron'a özel bir formül, hem de eski aşı ile Omicron'u hedef alan yeni aşıyı birleştiren bir formül üzerinde çalıştıklarını anlattı.  Pfizer CEO'su, CNBC kanalıyla söyleşisinde de hem Omicron'u hem de diğer varyantları hedef alan bir aşı amaçladıklarını, talep eden ülkeler için de üretime başlamakta olduklarını kaydetti.

Uzmanlar: Geç kalındı

Ancak varyantın çok hızlı yayıldığı ABD'de, önde gelen uzmanlar Omicron'a özel bir aşı için 'çok geç kalınmış olabileceğini' söyledi. Johns Hopkins Üniversitesi Kamu Sağlığı Bloomberg Okulu'nun Uluslararası Aşı Erişimi Merkezi'nin Direktörü Dr. William Moss, Omicron aşısının etkili olabilmesi için aralık ayında piyasaya sürülmüş olması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.