Muhtarlara asgari ücret verilecek

Muhtarlara asgari ücret verilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlar buluşmasında bundan sonra muhtarlara asgari ücret miktarında maaş ödemesi yapılacağını açıkladı   Cumhurbaşkanı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlar buluşmasında bundan sonra muhtarlara asgari ücret miktarında maaş ödemesi yapılacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'nda muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine çekme kararı aldıklarını açıkladı. Gazeteduvar’da yer alan habere göre Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

‘Bu bir rekordur’

Mersin, Sakarya, Samsun, Sivas'tan gelen muhtarlarımızla birlikte. Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı muhtarlarımız bugün aramızda olamadılar. 2019 yılına kadar muhtarlarımızla toplamda 50 kez bir araya geldik. Bugün yaklaşık 1500 muhtarımızla birlikteyiz. Tabi bu hiçbir cumhurbaşkanının hiçbir başbakanın başaramadığı bir rekordur. Sizlerle uzun zamandır devam ettirdiğimiz, Bu çerçevede İçişleri Bakanlığımız bünyesinde daha etkin kullanılmaya başlanılan bir muhtarlık sistemi kurduk. Muhtarlarımızın taleplerini takip etmek üzere, muhataplar belirlenmesini sağladık. 19 Ekim tarihini muhtarlar günü olarak belirledik. Muhtarların özlük haklarında SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi maaşlarının artırılması gibi pek çok iyileştirmeler yaptık.

 ‘Asgari ücret verilecek’

Sizlere bir de müjde vermek istiyorum. Bilindiği gibi biz hükümete geldiğimizde muhtar maaşları 97 liraydı. Bu yılbaşı 3200 lira tutarına çıkarmıştık. Muhtarlar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonucu muhtar maaşlarını 4250 lira seviyesine çıkardık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.