MSB’den bombardıman açıklaması; PKK hedef alındı

MSB’den bombardıman açıklaması; PKK hedef alındı
Milli Savunma Bakanlığı, Derik, Şengal ve Mahmur’da gerçekleştirilen bombardımanda “PKK’nin hedeflendiğini” açıkladı.   YENİGÜN HABER –...
Milli Savunma Bakanlığı, Derik, Şengal ve Mahmur’da gerçekleştirilen bombardımanda “PKK’nin hedeflendiğini” açıkladı.

 

YENİGÜN HABER – Diyarbakır'da dün gece yaşanan yoğun savaş uçağı hareketliliğinin ardından Milli Savunma Bakanlığı (MSB) açıklama yaptı: Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları ve insansız hava araçları (İHA) dün gece saat 22:00 sıralarında Mahmur Kampı ile Karaçoh Dağı, Şengal ve Rojava’nın Derik ilçesi kırsalını eş zamanlı bombaladı.  PKK, KCK ve YPG’ye ait barınak, sığınak, tünel, mühimmat depoları, karargah ve eğitim kamplarının hedef alındığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda, Irak ve Suriye Kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Derik, Sincar ve Karacak bölgelerindeki terör yuvalarına karşı ‘Kış Kartalı’ hava harekâtı icra edilmiştir."

Bağdat’tan kınama; Hava sahası ihlalidir

Öte yandan Irak hükumetine bağlı Güvenlik Medya Ağı da, Şengal ve Mahmur’a yönelik bombarımının “Irak hava sahasının ihlali” olduğunu kaydederek saldırıyı kınadı.

Irak resmi haber ajansında (INA) yer alan açıklamada, “Türk İHA'larının Salı akşamı Sincar ve Mahmur’da Irak hava sahasını ihlal ederek gerçekleştirdiği hava saldırılarını kınıyoruz. Güvenlik güçlerimiz hangi taraftan olursa olsun, bu tür ihlalleri reddediyor” denildi.

Türkiye’ye “komşuluk ilişkilerine saygı duyması ve uluslararası yasalara göre hareket etmesi” çağrısında bulunulan açıklamada, "Irak'ın iki ülke arasındaki işbirliğine ve ortak sınırlardaki güvenlik durumunu kontrol etmeye tamamen hazır olduğu” kaydedilerek bu tür saldırıların tekrarlanmaması çağrısında bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.