Metropoll’den ilginç araştırma; Öcalan mı Demirtaş mı?

Metropoll’den ilginç araştırma; Öcalan mı Demirtaş mı?
Metropoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, ilginç bir araştırmaya imza attı. Metropoll,  Abdullah Öcalan'ın ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın...

Metropoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, ilginç bir araştırmaya imza attı. Metropoll,  Abdullah Öcalan'ın ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın HDP'li seçmen üzerindeki etkisini ölçen araştırmanın sonuçlarını yayımladı.

“HDP seçmeni üzerinde kim daha etkili” başlıklı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını Özer Sencer, twiter hesabından paylaştı.

“Türkiye'nin Nabzı” Ekim ayı araştırmasında, AK Parti seçmeninin yüzde 25,2'si “Abdullah Öcalan daha etkili” derken yüzde 40,9'u Selahattin Demirtaş'ın daha etkili olduğunu düşünüyor, yüzde 33,9'unun ise fikri yok.

CHP'li seçmenin yüzde 13,2'si “Abdullah Öcalan” cevabını verirken yüzde 58,1'i “Selahattin Demirtaş” diyor, yüzde 28,7'si ise cevap vermiyor.

HDP'Lİ SEÇMEN NE DÜŞÜNÜYOR?

Araştırmaya göre, HDP'li seçmenlerin yüzde 22,1'i Abdullah Öcalan'ın etkili olduğunu, yüzde 75,2'u Demirtaş'ın etkili olduğunu düşünüyor, yüzde 2,7'i ise “fikrim yok” diyor.

Deva Partisi seçmenin yüzde 55,6'sı “Demirtaş” derken, Saadet Partisi seçmeninin yüzde 62,5'i “Demirtaş” diyor

Ankete göre seçmenlerin ortalaması ele alındığında yüzde 21,2'si Abdullah Öcalan'ın daha etkili olduğunu belirtirken, yüzde 51,1'i Selahattin Demirtaş'ın HDP seçmenini etkilediği görüşünde. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.