MEBYA-DER davasının ilk duruşmasında beraat

MEBYA-DER davasının ilk duruşmasında beraat
YENİGÜN HABER – MEBYA-DER yöneticisi Halime Topus, “örgüt üyeliği" iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti. MA’da yer...

YENİGÜN HABER – MEBYA-DER yöneticisi Halime Topus, “örgüt üyeliği" iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.

MA’da yer alan habere göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’ne (MEBYA-DER) yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında dernek yöneticisi Halime Topus hakkında “örgüt üyeliği" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü. Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, Topus ve avukatı Gizem Miran hazır bulundu.

 ‘Yasal bir dernek’

Kürtçe savunma yapan Topus, MEBYA-DER’in yasal bir dernek olduğunu dile getirdi. Topus, suçlama konusu yapılan eylem ve etkinliklere de katıldığını söyledi.

Savcı beraat istedi

Cumhuriyet Savcısı, esas hakkında verdiği mütalaada, Topus’un kendisine isnat edilen suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve somut delil elde edilemediğinden beraat talebinde bulundu.

CMK'ya aykırı işlemler

Topus’un avukatı Gizem Miran, mütalaaya katıldıklarını belirterek, soruşturma sırasında usulsüzlük yapıldığını söyledi. Miran, Ceza Muhakemeleri Kanununun 135’inci maddesine aykırı dinlemeler yapıldığını da ekledi. Dinlemeler sırasında herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını ama buna rağmen müvekkilinin hiçbir delile dayandırmadan hakkında dava açılan müvekkilinin beraatini istedi.

Beraat kararı

Mahkeme, Topus’un kendisine isnat edilen suçu işlediğine dair kesin ve somut delil elde edilemediği kanaatine vararak, beraat kararı verdi. ne karar verdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.