“Mağduriyetin sorumlusu AK Parti’dir”

“Mağduriyetin sorumlusu AK Parti’dir”
Kayyumun seçimden sonra işe aldığı 146 personelin işine son veren Sur Belediyesi Eşbaşkanları, yaşanan mağduriyetten sorumlusunun AK Parti olduğunu vurguladı....

Kayyumun seçimden sonra işe aldığı 146 personelin işine son veren Sur Belediyesi Eşbaşkanları, yaşanan mağduriyetten sorumlusunun AK Parti olduğunu vurguladı. Belediye önünde bir araya gelen işçiler ise, işten çıkarılmalarını ıslık çalarak protesto etti. İşçilere destek veren AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak da, işçilerin haksız bir şekilde işten çıkarıldığını savundu

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır'ın Sur Belediyesi kayyumunun, 31 Mart seçimlerinde belediyeyi Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kazanmasına rağmen 5 Nisan’da giderayak işe aldığı 146 kişinin sözleşmesi iptal edildi. Mezopotamya Ajans’ta yer alan habere göre HDP’li Belediye Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir, kayyumun tepkilere neden olan bu işçi alımını incelemek üzere oluşturduğu komisyonun çalışmaları sonucu personel alımında usulsüzlükler yapıldığının anlaşılması ardından sözleşmeler iptal edildi.

“Usulsüzlükler nedeniyle iptal edildi”

Sur Belediyesi Eşbaşkanı Cemal Özdemir, kayyum atanması ardından 70 kişinin işe alımının gerçekleştirildiğini ve personellerin görevlerine devam ettiğini söyledi. Eşbaşkanlar, kayyumun seçim sonrası yaptığı personel alımının usulsüz olduğunu ve sözleşmelerin usulsüzlükler nedeniyle iptal edildiğini belirtti.

“Mağduriyetten AKP sorumludur”

Eşbaşkan Filiz Buluttekin ise iş sözleşmelerinin iptal edilmesinin siyasi nedenlerden olmadığını belirterek, “Apar topar bir şekilde usulsüzlüklerle iş alımı yapılmış ki; işe alınan personellerin banka hesap numaraları dahi alınmamış. Şu an bir aylık ödemelerini dahi yapamıyoruz. Siyasi nedenlerle böyle bir karar alınmış olsaydı, seçim öncesi alınan 70 kişinin sözleşmesi iptal edilirdi. Ancak böyle bir durum söz konusu değil. 146 kişinin mağduriyetinin sorumlusu biz değil, iş alımını usulsüz bir şekilde yapan AKP sorumludur” dedi.

Budak: Arkadaşlarımızın yanındayız

Öte yandan Sur Belediyesi önünde bir araya gelen işten çıkarılan işçiler, kararı ıslık çalarak protesto etti. Mağdur edildiklerini belirten işçiler, işlerine iadelerini istedi.  AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak ise işten çıkarılanlara destek olmak için onları etti. İşçilerin haksız bir şekilde işten çıkarıldığını savunan Budak, “İşçi arkadaşlarımızın durumu ortada, hepsi süpürge ve kazma kürek işçisi. Bu memleketin hizmete ihtiyacı yok mu? Yakışır mı bu insanlığa. 3-5 işçi arkadaşımızın ekmeğiyle oynuyorlar. Ayıptır, vicdansızlık yapmanın bir anlamı yok. İşçi arkadaşlarımız hukuki mücadelelerini başlattı. Biz de onların yanındayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.