KESK: 35’inci madde kaldırılsın

KESK: 35’inci madde kaldırılsın
KESK bileşenleri, sürdürdükleri eylemleri ile bir kez daha OHAL uygulamalarını devam ettiren geçici 35’inci maddenin kaldırılmasını istedi.   Diyarbakır’da,...
KESK bileşenleri, sürdürdükleri eylemleri ile bir kez daha OHAL uygulamalarını devam ettiren geçici 35’inci maddenin kaldırılmasını istedi.

Diyarbakır’da, Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamalarını devam ettiren geçici 35’inci maddenin kaldırılması için her Cumartesi günü açıklama yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu bileşenleri, Ofis semtinde bulunan Hazal Park'ta basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada konuşan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır 1 Nolu Şubesi Eşbaşkanı Emine Akşahin, “Bugün yaşadığımız derin yoksulluğun, sefaletin sorumlusu iktidardır. Halkın yaşadığı derin yoksulluk ve sefaletin üzerine bize dayatılan kör karanlık zihniyet nedeniyle gençlerimiz yaşamlarına son vermektedir” dedi.

'Hesap soracağız'

Sonlandırıldığı açıklansa da OHAL sürecinin aslında fiili olarak devam ettiğini söyleyen Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Ramazan Gürbüz de, onlarca haksız, hukuksuz işlemim yanı sıra 35’inci madde ile tüm kamu emekçilerinin güvenceli çalışma haklarının ellerinden alındığını belirtti. Gürbüz, “Bu haksızlığı ve hukuksuzluğu yapanlar şunu unutmasınlar, hukuk ve adalet bir gün kendileri için de gerekli olacak. Buradan bir kez daha söylüyoruz, bu hukuksuzluk son bulmalı. Bu meydandan bir kez daha sesleniyoruz, bu hukuksuzluğu yaratanlardan hesap soracağız” ifadelerini kullandı.

Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Diyarbakır Şubesi Başkanı Mehmet Uluğ tarafından okunan ortak basın metninde ise, KESK’in ülkedeki siyasi ve ekonomik krize karşı mücadele programlarını hayata geçirdiği dönemlerde üyelerine yönelik gözaltı, tutuklama, ihraç ve mobbing gibi baskı yöntemlerinde artış yaşanmasının tesadüf olmadığı kaydedildi.

OHAL komisyonu lağvedilsin

Tüm engelleme ve baskılara rağmen mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Uluğ, “Kendisini Anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu ve 35’inci maddesi kapsamında yürütülen komisyon derhal lağvedilmelidir. Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraçları istenen tüm arkadaşlarımızın dosyaları herhangi bir ceza verilmeden sonuçlandırılmalı ve bugüne kadar ihraç edilen tüm arkadaşlarımız bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidirler” diye konuştu. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.