Japon bilim insanları: Çay Covid-19'u yavaşlatıyor

Japon bilim insanları: Çay Covid-19'u yavaşlatıyor
Japon biyologlar, çayda bulunan kateşin ve diğer aktif maddelerin yeni tip Koronavirüs'ün önemli bir kısmını nötralize edebildiğini ve hücre kültüründe...

Japon biyologlar, çayda bulunan kateşin ve diğer aktif maddelerin yeni tip Koronavirüs'ün önemli bir kısmını nötralize edebildiğini ve hücre kültüründe çoğalmasını yavaşlattığını buldular

YENİGÜN HABER - Kyoto Tıp Üniversitesi'nde profesör olan Osama Mazda liderliğindeki Japon biyologlar, doktorların Koronavirüs enfeksiyonuyla savaşmasına yardımcı olabilecek başka bir madde kaynağı buldular. İLKHA’da yer alan habere göre Biyologlar araştırmalarında, Japon çay şirketlerinin çayın SARS-CoV-2'nin çoğalmasını engelleyebileceği iddialarını test ettiler.

Bilim insanlarının belirttiğine göre çay, teorik olarak virüslerle etkileşime girebilen ve hücrelere nüfuz edebilen ve onları iltihaplanma ve patojenlerle daha aktif bir şekilde savaşmasını sağlayan birçok uçucu madde içeriyor.

Profesör Mazda ve meslektaşları, bu hipotezi pratikte test ettiler. Bunu yapmak için, çay yaprağı ekstraktlarını ve bir virüs solüsyonunu birbirleriyle karıştırdılar ve ayrıca enfekte olmuş hücre kültürlerini çay ile tedavi ettiler.

Bu deneyler, beklenmedik bir şekilde siyah çayın virüsün kendisini etkili bir şekilde etkilediğini gösterdi.

Çin'in fermente edilmiş Oolong çayı ve Japonların kavrulmuş yeşil Hojich çayı da dahil olmak üzere diğer bazı çay türlerinin virüs parçacıklarının sağlıklı hücrelere nüfuzunu önemli ölçüde yavaşlattığı, parçacıkları neredeyse tamamen etkisiz hale getirdiği tespit edildi.

Bununla birlikte, bu deneyler, bu tür maddelerin insan vücudunda tam olarak nasıl davrandıkları, oradaki virüs parçacıklarıyla temas edip etmedikleri veya nasıl etkiledikleri hakkında kesin bir şey söylemiyor.

Araştırmacılar ayrıca yeşil çaydaki kateşin sınıfının bitki kökenli uçucu bir bileşiği olan epigallocatechin gallatenin; siyah çayda ise theaflavin sınıfından uçucu bir madde olan theazinensin A'nın molekülleri sayesinde Coronavirus partiküllerini nötralize etmede başarılı olduğunu ortaya koydu.

Biyologlar, daha ileri deneylerin, bu uçucu maddelerin virüs üzerindeki etki mekanizmasını netleştirmelerine ve enfeksiyonla savaşmak için nasıl kullanılabileceklerini anlamalarına yardımcı olacağını umuyorlar.

Deneylerin ön sonuçları elektronik bilim kütüphanesi bioRxiv tarafından yayınlandı.  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.