İl Başkanları: Elektrik, su ve doğalgaz kesintileri yapılmasın

İl Başkanları: Elektrik, su ve doğalgaz kesintileri yapılmasın
Diyarbakır’da bir araya gelen siyasi parti il başkanları ortak basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, ötekileşitirici dilden uzak durulması gerektiği...
Diyarbakır’da bir araya gelen siyasi parti il başkanları ortak basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, ötekileşitirici dilden uzak durulması gerektiği vurgulanarak kentte; elektrik, su ve doğalgaz kesintilerinin yapılmaması istendi

YENİGÜN HABER - Diyarbakır’da bir araya gelen Demokrasi ve Atılım Partisi, Gelecek Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Hür Dava Partisi ve Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanları, ortak basın açıklaması düzenledi. Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde yapılan açıklamada, şiddettin önüne geçilmesi gerektiği belirtilerek, “Ötekileştirici, ayrımcı, insanların birlik ve beraberlik duygularını erozyona uğratan, halkı kin ve nefrete yöneltme üslubu mutlaka terk edilmesi gerektiğini her platformda ve toplantıda dile getirmeye devam ediyoruz” denildi.

Açıklamayı İl başkanları adına Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin okudu.

Vatandaşların soğuğa terk edilmesinden endişe ediyoruz

Açıklamada; elektrik, su ve doğalgaz kesintilerinin yaşanmaması gerektiği vurgulanarak; “Elektrik faturalarının yüklü gelmesinin nedeni ilgili kuruluşça hala açıklığa kavuşturulmamıştır. Ekonomik durgunluğun ve TL’nin sürekli değer kaybı ile artan zam furyası, muhtemelen faturalara da yansıyacaktır. Esnaf ve vatandaşın iş ve aş peşinde olduğu, ayakta durmaya zorlandığı ortamda faturasını ödeyemeyenlerin elektriğinin ve doğal gazının kesilmemesi, icralık durumların yaşanmaması talebimizdir. Kaçak elektrik kullanımı bahane edilerek, birçok vatandaşın mağdur edildiği hepimizin bilgisi dâhilindedir. Hazır su işletme fabrikalarının kurulu olduğu Gözeli’de vatandaşın susuz hayata mahkûm edildiğini il başkanları olarak kamuoyuna açıklamıştık ve böylece oraya boru hatları çekilmeye başlandı. Bu sefer kış ortasında fakir, işsiz, gündelik işlerde çalıştığında sıcak bir aş bulmaya çalışan vatandaşın elektrik ve doğalgaz faturası ödenemediği için soğuğa terk edilmesinden endişe ediyoruz. Vatandaştan gecikme zammı, sayaç kapama-açma parası talep edilmemelidir. En azından bu işlem kış mevsiminde uygulanmalıdır. Esnaf da bu uygulama dışında bırakılmamalıdır” denildi.

Real bakıştan kopuktur

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarının ihtiyaçlarının karşılanması gerektiği belirtilen açıklamada;

“Ekonomik kaosun ya da durgunluğun, döviz ve altın fiyatlarının iki katına vardığı günümüzde vatandaştan üç ekmek yerine bir ekmek, bir kilo domates yerine bir adet domates almasını isteyen anlayış, halkın derdiyle dertlenmekten uzaktır. Vatandaşın aç olmadığını, araçların yakıt kuyruğunu zenginliğe bağlayan anlayış, halktan kopuktur, reel bakıştan uzaktır. Ekonomik dar boğazı kabul eden iktidar, çalışanına, emeklisine enflasyonun üzerinde maaş zammını vermek zorundadır. Çalışmayan, sosyal güvencesi olmayan vatandaşın da ihtiyaçlarının karşılanması insanî görevdir. İnsanın zaruri ihtiyaçlarını karşılayamaması, tarihten bu güne sosyal patlamaların sebebi olmuştur” ifadelerine yer verildi.

Yoksul insanımızın elinden lokması alınıyor

Son olarak açıklamada, yanlış ekonomik politikalarının zenginlere yarandığı söylenerek;  “Biz, Diyarbakır’da teşkilatı bulunan siyasî partilerin İl Başkanları olarak, Sivil Toplum Kuruluşlarının hak taleplerinin, ekonomik tahribata karşı gösterilen tepkilerin, meydanlarda hukuksuz bir şekilde bastırılmasını doğru bulmuyoruz. Tepkisini meşru biçimde, yasalara bağlı, mevzuata uygun, gösteri ve yürüyüş prosedürüne uyarak gerçekleştiren insanımızın ötekileştirilmesini, ayrıma tabiî tutulmasını kabul etmediğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Yanlış ekonomi politikalarının faturası zengine kazanç olarak dönerken, yoksul insanımızın elinden lokmasını alıyor. Bu ekonomik tahribata bizler karşı çıkıyoruz. Paradan para kazanan, fakirden alıp zengine veren, sömürüyü esas alan bu anlayış sorgulanmadıkça işler düzelmez! Üretime, istihdama, kalkınmaya, sanayileşmeye, tarıma, hayvancılığa, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmedikçe işler düzelmez!” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.