Hiranur Vakfı'ndaki skandalın ardından Aile Bakanlığı açıklama yaptı

Hiranur Vakfı'ndaki skandalın ardından Aile Bakanlığı açıklama yaptı
İsmailağa Cemaati mensuplarınca kurulan Hiranur Vakfı’nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in 24 yaşındaki kızı H.K.G., babasının kendisini 6...

İsmailağa Cemaati mensuplarınca kurulan Hiranur Vakfı’nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in 24 yaşındaki kızı H.K.G., babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikâhıyla ‘evlendirdiği’ ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığı şikâyetiyle savcılığa başvurdu.

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi altı yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli adlı bir cemaat mensubuyla imam nikâhıyla evlendirdiği ve çocuğun her gün cinsel istismara uğradığı ortaya çıkmıştı.

Kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı davaya müdahil olduğunu duyurdu.

Bakanlık’tan yayımlanan açıklama şöyle:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘H.K.G’nin 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı’ yönündeki haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ iddiasıyla açılan davaya müdahil olunmuştur. Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir.”

NE OLMUŞTU?

Birgün yazarı Timur Soykan, 3 Aralık’ta H.K.G.’nin çocukken imam nikâhı kıyılarak evlendirildiğini ve o yaştan itibaren cinsel istismara uğradığını kanıtlayan bir bant kaydı yayımlamıştı. H.K.G.’nin gizlice aldığı kayıtta, 29 yaşındaki imam nikâhlı ‘kocası’ Kadir İstekli ile arasında şu konuşma geçiyordu:

H.K.G: “6 yaşında nikâhımız kıyılmayaydı. Keşke babam ilişkiye izin vermeseydi… Yani bu sıkıntıların hiçbiri olmazdı.”

Kadir İstekli: “Var mı yapacak bir şey onu söyle. Dönebiliyoz mu.”

H.K.G.: “Ama telafi de olmuyo.”

Kadir İstekli: “Yani tam bir hatadır… Yanlış bir şey… Ha şu an ben kendi kız çocuğum olsa 6 yaşında evlendirir miyim. Evlendiririm. Ama o şekil bir şeye müsaade eder miyim. Etmem.”

H.K.G.: “Babam nasıl düşünmedi.”

Kadir İstekli: “Hocaefendi her şeyi dört dörtlük mü düşünüyo. Bırak sen de Allah Allah.”

H.K.G: “Yani kızım daha küçük, 6 yaşında. İlişkiyi kaldırabilir mi, kaldıramaz mı, insan bunu bilmez mi…”

Kadir İstekli: “Ben seni öyle görmemiştim. Öyle gittim işte. Ufaklığın öyle geçti dediğin gibi. Ne bileyim ya…”

H.K.G.: “Annem saçlarımı tarar senin yanına gönderirdi beni.”

FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI

Timur Soykan bugün de iddianameye giren fotoğrafları paylaştı.

Fotoğrafların birinde H.K.G. 6 yaşında ve gelinlik içinde, bir başkasında 13 yaşındaki nişan töreninde, kolunda bileziklerle görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.