HDP’li Güzel’in dokunulmazlığı Meclis’te görüşülecek

HDP’li Güzel’in dokunulmazlığı Meclis’te görüşülecek
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde çıkan kararın görüşüleceği Genel Kurul’da, HDP Grup Başkanvekili...
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde çıkan kararın görüşüleceği Genel Kurul’da, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç savunma yapacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında hazırlanan iki fezleke nedeniyle dokunulmazlığın kaldırılması görüşmeleri bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. MA’da yer alan habere göre Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon tarafından 20 Ocak’ta oluşturulan Hazırlık Komisyonu, Güzel’in “dokunulmazlığının kaldırılması” yönünde hazırladığı raporu HDP’nin şerhiyle birlikte 8 Şubat’ta komisyona sundu. Meclis’te 17 Şubat’ta toplanan Karma Komisyon’da, HDP Batman Milletvekili ve Komisyon üyesi Mehmet Rüştü Tiryaki tarafından savunma yapıldı.

Karma Komisyon görüşmeleri basına kapalı yapıldı. HDP’nin usul tartışmaları talebi ise Komisyon Başkanlığı’na yeni seçilen Yusuf Beyazıt tarafından İçtüzük 63’e aykırı bir şekilde reddedilmesiyle başladı. Komisyonda 11.00’da başlayan ve 18.00’da biten görüşmelerde, AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti oylarıyla Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar çıktı.

Saruhan Oluç savunacak

Bugün saat 15.00’da başlayacak Meclis Genel Kurul’un da Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına dair fezlekeler ile Karma ve Hazırlık Komisyonu’nda hazırlanan raporlar görüşülecek. Genel Kurul’da da savunma yapma hakkı olan Güzel’in yerine HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç’a yetki verdiği öğrenildi. Meclis’te yapılacak Grup toplantıları ardından Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması görüşmeleri başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.