Hava sıcaklıkları artacak; çığ tehlikesine dikkat!

Hava sıcaklıkları artacak; çığ tehlikesine dikkat!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'de hava sıcaklığının hafta ortasından itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkacağını, bu nedenle yüksek...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'de hava sıcaklığının hafta ortasından itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkacağını, bu nedenle yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimi dik yamaçlarda çığ riski bulunduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz hafta ülke genelinde gerçekleşen kar yağışları özellikle dağlık kesimlerde yüksek kar örtüsü oluşmasına sebep oldu. Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının ülke genelinde 3 ila 5 derece artması bekleniyor.

Bu sebeplerden dolayı, yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde (Toros Dağları), İç Anadolu'nun güneyinde ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde'nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas'ın yüksek kesimleri), Karadeniz Bölgesi'nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde, önümüzdeki bir haftalık periyotta çığ tehlikesi bulunuyor.

Yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı rapor ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri önem arz ediyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.