‘Gülistan Doku’yu unutturmayacağız’

‘Gülistan Doku’yu unutturmayacağız’
609 gündür bulunamayan Gülistan Doku için son görüldüğü Dinar Köprüsü’nde basın açıklaması yapıldı. Burada konuşan HDP’li Meral Danış Beştaş,...
609 gündür bulunamayan Gülistan Doku için son görüldüğü Dinar Köprüsü’nde basın açıklaması yapıldı. Burada konuşan HDP’li Meral Danış Beştaş,  ısrarla sormaya devam edeceklerini belirterek, “Gülistan Doku’yu bulmak zorundalar” dedi.

 

YENİGÜN HABER – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Tunceli İl Eşbaşkanları ile yöneticilerinin aralarında bulunduğu partililer, 609 gündür kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku için son görüldüğü belirtilen Dinar Köprüsü’nde açıklama yaptı.

Açıklamada konuşan Beştaş, Gülistan Doku soruşturmasındaki eksikliklere dikkat çekerek, durumun kabul edilemez olduğunu kaydetti. Dersim’in dört bir tarafında kameraların olduğuna işaret eden Beştaş, “Üniversite öğrencisi genç bir kadının gün ortasında kaybolması ve bulunmamasının hiçbir açıklaması olamaz. Şuan bulunduğumuz yeri de birçok kamera görüyor. Kampüste bulunan mobese kameralarının olay günü çalışmadığı belirtiliyor. Bu kameralarla ilgili tarihi bir gerçek var. Ne zaman bir cinayet, bir suç özellikle de faili korunmaya çalışıldığında, kameralar nedense bozuk oluyor, kaydedilen bölüm kaybettiriliyor? Gülistan Doku olayından dünden bugüne tek bir tutuklama dahi yok” dedi.

‘Sormaya devam edeceğiz’

“Bu coğrafyada insanların kaybolmadığını, kaybettirildiğini biliyoruz” diyen Beştaş, “Gülistan Doku’yu bulmak zorundalar. Gülistan Doku’yu unutturamayacaklar. ‘Gülistan Doku nerede?’ diye sormaya devam edeceğiz” diye belirtti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.