Gülistan Doku'nun kaybolduğu yerde 8 Mart etkinliği

Gülistan Doku'nun kaybolduğu yerde 8 Mart etkinliği
HDP Genç Kadın Koordinasyonu, 2 yıldan uzun süredir kendisinden haber alınamayan Diyarbakırlı Gülistan Doku'nun en son görüldüğü yerde 8 Mart açıklaması...
HDP Genç Kadın Koordinasyonu, 2 yıldan uzun süredir kendisinden haber alınamayan Diyarbakırlı Gülistan Doku'nun en son görüldüğü yerde 8 Mart açıklaması yaptı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genç Kadın Koordinasyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, 5 Ocak 2020’de kaybolan Üniversite öğrencisi Diyarbakırlı Gülistan Doku’nun son görüldüğü iddia edilen Dinar Köprüsü’nde açıklama yaptı. Mezopotamya Ajans’ta yer alan habere göre Kürtçe "Zaman, genç kadınların dirilişinin zamanıdır" pankartanın açıldığı açıklamada, “Jin, jiyan, azadî” ve “Gülistan Doku nerede” sloganları atıldı. HDP Milletvekili Dersim Dağ'ın yanı sıra çok sayıda kişi açıklamaya destek verdi.

Munzur Üniversitesi öğrencilerinden Melike Altıntaş, Doku’dan 2 yıldan uzun bir süredir haber alınamadığına işaret ederek, "Gülistan’ı bulmak yerine, ‘Gülistan nerede?’ diyenleri yargılayandır bu iktidar. Gülistan’ın kaybettirilmesinde baş şüpheli olan Zaynal’ın elini kollunu sallayarak ülkenin dışına çıkarılmasını sağlayandır bu iktidar. ‘Kızım nerede? Kardeşim Nerede?’ dediği için Gülistan’ın ailesini yargılamaya kalkan kadın düşmanı, Kürt düşmanı politikalarını tescilleyendir bu iktidar” dedi.

Erken yaşta evliliğin önünü açacak yasal düzenlemeler yapılmak istendiğine dikkati çeken Altıntaş, "Her defasında kadın özgürlük mücadelemizin bariyerine çarparak geri adım atmak zorunda kalan bu iktidara sesleniyoruz; Genç kadınlar olarak erken yaşta evliliğin önünü açacak herhangi bir yasal düzenlemeye izin vermeyeceğiz” diye kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.