Gözaltına alınanların ifadeleri alınmaya başlandı

Gözaltına alınanların ifadeleri alınmaya başlandı
8-9 Kasımda Diyarbakır merkezli operasyonlarda gözaltına alınan 19 ismin ifadeleri alınmaya başlandı.   YENİGÜN HABER – Diyarbakır merkezli...
8-9 Kasımda Diyarbakır merkezli operasyonlarda gözaltına alınan 19 ismin ifadeleri alınmaya başlandı.

YENİGÜN HABER – Diyarbakır merkezli olarak 8 ve 9 Kasım tarihlerinde Diyarbakır, Mardin, İzmir, Antalya ve Van’da yapılan operasyonlarda adreslerine yapılan baskınlarla aralarında siyasetçi, sendikacı ve bir Barış Annesi’nin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 19 isme dair soruşturma dosyasına savcılıkça 'gizlilik' kararı getirildiği için neden gözaltına alındıkları henüz bilinmiyor.

24 saatlik avukat kısıtlaması da getirilen gözaltılar, kısıtlılığının kalmasıyla avukatları ile dün görüşebildi.

Emniyet'te tutulan 19 kişinin ifade işlemlerine başlandığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanların isimleri şöyle: “HDP Diyarbakır İl Yöneticileri Mehmet Asana, Şeyhmus Yavuz, HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Nasır Yelter ile İlçe Yöneticisi Hüseyin Baran, HDP Bismil İlçe Eşbaşkanı Şakir Demir, HDP Yerel Yönetimler Kurulu üyesi Ömer Filitoğlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Yöneticileri Yasemin Akengin, Mehmet Ali Alkan, Mehmet Süslü ve Abdullah Dengiz, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Erkan Keskin, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Yöneticisi Gülhan Tekin, Eğitim Sen Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Arzu Koç, Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu üyesi Arin Zümrüt, TÜM BEL-SEN Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Baki Öndeş, Barış Anneleri Meclisi üyesi Vesiye Yiğit, TUAYDER Yöneticisi Şehrat Uyanık ve Nazife Yiğit.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.