Fosil yakıtlara bağımlı olan ülkelere çağrı!

Fosil yakıtlara bağımlı olan ülkelere çağrı!
YENİGÜN HABER - University College London, fosil yakıtlar ile ilgili yaptıkları bir araştırma sonucunu rapor olarak yayımladı. İklim krizinin gittikçe...

YENİGÜN HABER - University College London, fosil yakıtlar ile ilgili yaptıkları bir araştırma sonucunu rapor olarak yayımladı.

İklim krizinin gittikçe büyüdüğü bu dönemde krizin nedenlerini öğrenmek ve krize çözüm getirmek için birçok araştırma yapılıyor. Yapılan son araştırmalar fosil yakıt rezervlerinin büyük çoğunluğunun toprakta kalması gerektiğini aksi taktirde dünyadaki iklim krizinin hızlanacağını gösteriyor.

İklimsel felaketlerden kaçınma şansını artırmak için trilyonlarca dolar değerindeki minarellerin dokunulmadan bırakılması, dolayısıyla bunun fosil yakıt ticaretiyle uğraşan şirket ve ülkeler üzerindeki kaçınılmaz etkilerini göze alarak emisyonlarda keskin bir indirime gitmek gerekir.

Nature'de yayınlanan raporda coğrafi bölge göz önünde bulundurularak Avrupa yeraltı madenlerinden kömürün yüzde 90'ına petrolün yüzde 72'sine ve gazın yüzde 43'üne dokunmadan yeraltında bırakmak zorunda kalacağını ifade ediyor.

Araştırmacılar raporda, mali yönden fosil yakıtlara bağımlı olan ülkelere üretimlerini tekrar gözden geçirme çağrısında bulunarak ekonomik çeşitliliğe geçilmemesi durumunda büyük geçişte büyük riskler yaşanacağı konusunda uyarıda bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.