Engelli çocuğun maaşıyla yaşayan ailenin elektriği kesildi

Engelli çocuğun maaşıyla yaşayan ailenin elektriği kesildi
Viranşehir’de tek geliri engelli çocuğun maaşı olan ailenin, 6 bin TL fatura borcu gerekçesiyle elektrikleri kesildi Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine...
Viranşehir’de tek geliri engelli çocuğun maaşı olan ailenin, 6 bin TL fatura borcu gerekçesiyle elektrikleri kesildi

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Şırnak Mahallesi’nde yaşayan Kaya ailesi zor günler geçiriyor. Anne, baba, biri zihinsel engelli 3 çocuklu ailenin 5 bin 545 TL'si eski olmak üzere 6 bin TL'yi aşkın elektrik borcundan kaynaklı karanlığa gömüldü. Mezopotamya Ajans’ta yer alan habere göre borcunu ödeyemeyen ailenin elektriği Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından yaklaşık 25 gün önce kesildi. Biri engelli 3 çocukla elektriksiz kalan aile, ısınmak için soba kullanıyor. Odun almaktan zorlanan aile, bu ihtiyacını evlerinin önündeki ağaçlarını budayarak karşılamaya çalışıyor. Elektriklerin kesik olduğu 2 odalı evlerinde kırılan pencere camlarını poşetle kapatan aile, karanlıktan kurtulmak için kullandıkları ışıldakları şarj etmek için ise komşunun elektriğini kullanıyor.

Engelli çocuğu var

Duvarları ve tavanı dökülen 2 gözlü nemli evde, kapı – pencereler soğutan koruyamıyor. Koşullarına dikkati çeken anne Zeynep Kaya, 4 haftadır faturalarını ödeyemedikleri için elektriklerinin kesildiğini söyledi. Kaya, “Zihinsel engelli oğlum var. İlaçlarını alıyoruz. Onun maaşı 650 TL. Evimiz kiralıktır. Son 4 aydır kirayı dahi ödeyemedik. Odun sobası da olmasaydı perişan olurduk” dedi.

Ağacı kestiler

Evin içinde asgari yaşam koşullarını sağlayacak eşyalardan da yoksun olan ailenin dış kapısından girilen hol mutfak olarak kullanılıyor. Mutfak tezgahının bulunmadığı holde eşyalar üst üste yığılmış vaziyette. Diğer oda da ise sadece uyuyabilecekleri ve oturabilecekleri eşyaların ortasına bir odun sobası bulunuyor. Yakacak bulamadıkları için evlerinin önündeki ağacı budamak zorunda kaldıklarını anlatan Kaya, “Evimizde bir şey yok. Eşim arada düğünlere giderek flüt çalıyor. Ondan da 200 TL kazanıyor. O parayla da hiçbir şey alınmıyor. Karanlıkta çocuklarım da sıkılıyor. Evimizin camları da yok. Poşetle kapatmışız. Ama mecburen bu evde kalıyoruz” diye konuştu.  Kaya, sorunlarını çözebilecek paraları olmadığını, engelli çocuğunun maaşıyla yaşamaya çalıştıklarını belirterek, duyarlı insanlardan yardım talebinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.