Elmalı Davası kararına tepki; Milletin vicdanı yaralanmıştır

Elmalı Davası kararına tepki; Milletin vicdanı yaralanmıştır
Antalya'da iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan annenin ve çocukların üvey babasının adli kontrolle serbest bırakılması Türkiye’yi...
Antalya'da iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan annenin ve çocukların üvey babasının adli kontrolle serbest bırakılması Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, karara itiraz ettiklerini açıkladı. Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem, “Gerçekleşen utanç verici hadisenin yargılanma sürecinde çocuk tecavüzcülerine tutuksuz yargılanma kararının verilmesi milletimizin vicdanını yaralamıştır” dedi.  Bu arada sanıkların tahliye edilmesi sosyal medyada da gündem oldu

YENİGÜN HABER - Antalya’nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10), cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturmada kapsamında tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A.’nın adli kontrolle serbest bırakılmasına her kesimden büyük tepki geldi.  Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem, “Gerçekleşen utanç verici hadisenin yargılanma sürecinde çocuk tecavüzcülerine tutuksuz yargılanma kararının verilmesi milletimizin vicdanını yaralamıştır” dedi.

‘Yargı makamı derhal kararın ivedilikle değiştirmeli’

Erdem, “19 yıllık iktidarın sanki yeni göreve geliyormuşçasına adalette reformu konuştuğu bir dönemde, anayasamızda en ciddi yaptırımları barındıran maddelerine rağmen yargı sürecinin böylesine vicdanlardan yoksun şekilde sonuçlanması ülke için vahim bir tablodur. İki tane küçücük evladımız adli tıp raporuna ve mahkeme heyetinin talebi üzerine maruz kaldıkları muameleleri resmetlerine rağmen hala tutuksuz yargılanma çıkıyorsa hangi adaletten söz edeceğiz ? Sözde milletin vicdanı olan mahkemelere nasıl sığınacağız ? Yaşanabilir bir Türkiye'nin en temel şartlarından biri güçlünün haklı değil, haklının güçlü olacağı Türkiye'dir. Yetkililerden ve Yargı makamından derhal kararın ivedilikle değiştirilip düzeltilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Bakanlık'tan yapılan açıklama

Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı;

“Antalya Elmalı'da gerçekleşen iki kardeşin istismar edilmesi olayı ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. 06.05.2020 tarihinde iki kardeşin istismara uğradığı şüphesi oluşması üzerine konu kolluk güçlerine intikal ettirilmiştir. İlk görüşmenin Çocuk İzlem Merkezimizde yapılmasının ardından çocuklarımıza psikososyal destek verilmeye başlanmıştır. Yargılama sürecinin başlaması ile birlikte Bakanlığımız davaya müdahil olmuştur. 16.10.2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk duruşmada anne ve üvey baba tutuklanmıştır. 05.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen üçüncü duruşmada sanıkların tahliyesine karar verilmiş, Bakanlığımız avukatları karara itiraz etmiştir.”

Sosyal medyada gündem oldu

Bu arada karara tepkilerin gösterildiği #ElmalıDavası hastagi sanal medyada birinci gündem oldu. Paylaşımlardan bazıları şöyle;

* Sera Kadıgil: 2 çocuk aileleri tarafından korkunç bir istismara uğruyor. Çocuklar yaşadıklarını yaza çize anlatıyor. Raporlar açık ama sanıklar 3. celse serbest bırakılıyor! Sarayı korumak için aslan kesilen düzen yargısı, mevzu kadın ya da çocuk olunca üç maymuna dönüyor!#elmalıdavası

* Saadet Özkan: Çocuklar bağıra bağıra konuştu ama istismarcılar sokakta aramızda. İstismarcılar Elmalı Davasında tahliye edildi ve sanıkların yüzlerindeki o ifade çocuklara ihanetti. Heyete anlattık ama çaresiz kaldık #elmalıdavası ?@ucimorgtr? ?@yucelceylancom.

* Barış Atay: Ceza verilmesi için daha ne olması lazım? #ElmalıDavası sanıkları nasıl tahliye edilebilir? Siz bu hakimleri özel olarak mı seçiyorsunuz?@abdulhamitgul.

Ne olmuştu?

2020 yılının haziran ayında babaanne G.S., iki torunun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla Balıkesir'de savcılığa başvurdu. Soruşturma başlatan savcılık, 6 ve 9 yaşındaki çocukların ifadelerini aldı. Çocuklar verdikleri ifadelerde hem sözlü olarak hem de çizdikleri resimlerle uğradıkları istismarı anlattılar. Anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. 16 Ekim 2020'deki ilk duruşmada tutuklanırken sanıkların 5 Ocak 2021'deki üçüncü duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edilmelerine karar verilmişti. Merve A. ve Rahmi A.'nın tutuksuz yargılanması devam ederken tutuklu yargılanmaları için sosyal medyada "Elmalı davası" etiketi ile kampanya başlatılmıştı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.