Diyarbakırlı genç faturasını Paylan'a gösterdi: Ölsem sevinirim

Diyarbakırlı genç faturasını Paylan'a gösterdi: Ölsem sevinirim
HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ve beraberindeki heyete şikayetlerini aktaran esnaf ve vatandaşlar, artan zamlara tepki gösterdi.   Halkların...
HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ve beraberindeki heyete şikayetlerini aktaran esnaf ve vatandaşlar, artan zamlara tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Diyarbakır'daki ziyaretlerine devam ediyor. Paylan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü yöneticileri ve HDP Diyarbakır İl ve İlçe yöneticilerinin oluşturduğu heyetle ilk olarak Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde iş insanları ile bir araya geldi. Burada basına kapalı gerçekleşen toplantı ardından heyet, devamında HDP Diyarbakır İl Örgütü Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy'un da katılımıyla Bağlar ilçesine bağlı Sakarya Caddesi'nde esnafları ziyaret etti.

Paylan'a ve heyete şikayetlerini ve taleplerini söyleyen esnafın büyük çoğunluğu yüksek gelen elektrik faturalarına isyan etti. Caddede esnaflık yapan bir vatandaş, Paylan’ın “Türkiye uçuyor diyorlar” sorusuna, “Hepsi yalan siz de görüyorsunuz biliyorsunuz. Vicdanım çok rahat, ben bir sefer bile onlara oy vermedim” dedi.

Başka bir esnaf, “Bugün halk için bir şeyler yaptıklarını söylüyorlar. Halk için hiçbir şey yapmamış” ifadelerini kullandı.

Faturasını ödeyemen genç: Ölsem sevinirim

Heyet, esnafla birlikte sokakta alışveriş yapan vatandaşlarla da temasta bulundu. Heyete yaşadıkları zorlukları anlatan bir kadın, "Hep beraber tepki olarak bu faturaları ödemememiz gerekirdi" dedi.Bir başka genç ise cebindeki faturaları göstererek, "Ölsem sevinirim" diyerek isyan etti.

Kaldırım çalışmasında çalışan bir vatandaş, evindeki elektrik faturasının bu ay bin TL geldiğini ve bu parayı ödeyebilecek bir durumu olmadığını belirterek, "10 gün çalışayım bir tane elektrik faturası için mi?" diye sordu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ziyarette çok sayıda kişiyle buluşan Paylan ve beraberindeki heyet, Sakarya Caddesi Esnafları Derneği üyeleriyle yaptığı görüşme ardından ziyaretlerini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.