Diyarbakır’da zamana karşı yarış sürüyor

Diyarbakır’da zamana karşı yarış sürüyor
Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki depremin etkisiyle Diyarbakır’da 7 bina yıkıldı....

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki depremin etkisiyle Diyarbakır’da 7 bina yıkıldı. 7 enkaz alanında süren çalışmalarda çok sayıda kişi sağ kurtarıldı.

Türkiye, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremle sarsıldı. Yüzlerce artçı sarsıntı ile birlikte başta Maraş, Antep, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Urfa, Adana, Osmaniye, Hatay’da binlerce can kaybına neden oldu. Depremin etkisiyle çok sayıda binanın yıkıldı Diyarbakır’da ilk belirlemelere göre 92 can kaybı yaşanırken, 760 üzerinde yaralı var.

Diyarbakır'da yıkılan binalarda enkaz altında kalanların kurtarılması için AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Kentte Valilik ve Büyükşehir Belediyesince de vatandaşların güvenli bir ortamda konaklaması için merkez Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerindeki 10 okulun kapalı spor salonunda "geçici barınma alanları" oluşturuldu.

32 saat hayata tutundu

Depremden etkilenen Diyarbakır'da yıkılan binalar arasında yer alan merkez Bağlar ilçesi Tesisler Kavşağı'ndaki Serin-2 Apartmanı'nda, enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Ekiplerin çalışmaları sonucu enkaz altından, yaklaşık 31 saat sonra Zeynep Ateşoğulları (35) kurtarıldı. Yaralı olarak enkazdan çıkarılan kadın, sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırıldı.

27 saat sonra gelen mucize

Diyarbakır'da yıkılan binalar arasında yer alan merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Kurtismailpaşa 2. Sokak'taki Sözel Apartmanı'nda, enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar gece boyunca devam etti. Ekiplerin çalışması sonucu enkaz altından 27 saat sonra Muhammet Süleyman Pekyanık (30) kurtarıldı. Yaralı olarak enkazdan çıkarılan Pekyanık, sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırıldı.

28 saat sonra sağ salim çıkarıldı, bekleyenlere umut oldu

Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Sözen apartmanında 28 saat sonra umutlu bekleyiş mutlu sona erdi, 27 yaşındaki Merve Özgürdemir yaralı olarak çıkartılarak hastaneye kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.