Diyarbakır’da otelde düzenlenen Altın Fuarı’na tepki: İtibar etmeyin

Diyarbakır’da otelde düzenlenen Altın Fuarı’na tepki: İtibar etmeyin
Foto: Arşiv YENİGÜN HABER –  Diyarbakır’da bir otelde özel davetlilerin katılımıyla takı fuarı gerçekleştirildi. Fuarda, piyasa değeri 1...

Foto: Arşiv

YENİGÜN HABER –  Diyarbakır’da bir otelde özel davetlilerin katılımıyla takı fuarı gerçekleştirildi.

Fuarda, piyasa değeri 1 milyon 100 bin TL olan özel tarihi Dört Ayaklı Minare bakırdan işlenerek 2 kilogram altın ile kaplandı. Tasarımlar arasında 3 kilogram altından oluşan altın kıyafetler de sergilendi.

Organizasyona tepki gösteren Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, fuarı ‘korsan’ olarak niteledi.

Kaya, “Doğrusu fuar olarak yapamazlar zaten. Fuar adı altında yapma şartları yok. Yasak olduğu için korsan fuar olarak ifade edebiliriz. Bu yöntemlerle milleten para alarak kaçıyorlar. Bir kısmı da fuar adı vermeden başka işler altında otellerde, düğün salonlarında bu tür etkinlikler yapmaya çalışıyorlar. Doğrusu bu tür etkinlikler kentin fuar görüntüsüne büyük zarar veriyor. Sanki Diyarbakır bu fuarı kendisi yapmış gibi bir algı oluşuyor. Üç beş firmayı toplayarak fuar benzeri işler yaptıkları zaman kentin fuar algısını bozuyorlar. Bunun dışında, gıda ürünleri gibi veya hijyen, sağlık ürünleri gibi işlemler, toplum sağlığını da olumsuz etkiliyor. Çünkü fuar alanında yapılan fuarlar kontrollü. Bakanlık kontrollü yapılan işler.” ifadelerini kullandı.

Bu tür kaçak faaliyetlere itibar edilmemesini isteyen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, “Kamu kurumlarını bu tür kaçak işleri engellemeye davet ediyorum. Firmalarımızdan da kenti düşünerek hareket etmelerini, kentin vizyonuna zarar verecek etkinliklere izin vermemelerini istirham ediyorum. DTSO olarak denetleme ve ceza verme yetkilerimiz var. Konuyu takip ediyoruz. Bizim zaten kuyumculuk fuarımız var. Zaten büyük katılımlar var. Pırlantacılardan tutun da her türlü hem yerel hem ülkedeki önemli katılımcılarla, güçlü firmalarla fuarımız açılacak. Özellikle kuyumcularımıza da kenti düşünerek hareket etmelerini, böyle sahte fuar düzenleyen firmalarla ilişkilerini kesmelerini öneriyoruz” dedi.  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.